(VIDEO) Ce ne aşteaptă la Dakar 2023, cel mai autentic raliu al planetei, care începe în câteva zile şi pe care-l vom relata

30 Decembrie 2022, 19:55
Redacţia PiataAuto.md
Raliul Dakar şi-a revenit frumos în forţă în ultimii ani, fiind în prezent cel dificil raliu major al planetei, unde s-au păstrat frumos multe din elementele autentice de raliu şi de spiritul de motorsport de altă dată. Sunt condiţii cu adevărat grele de înaintat, încât e o realizare şi însăşi faptul de a ajunge la final. Sunt echipe mari şi mici, cu bolizi de producător, motociclete, camioane şi chiar maşini clasice, raliul fiind deschis oricărei echipe, inclusiv din cele mici de familie, care-şi doresc cu adevărat să participe. Sunt oameni care încearcă o dată în viaţă această aventură şi oameni care şi-au dedicat întreaga viaţă participărilor la Dakar, cu zeci de curse în biografie. În lume pur şi simplu nu mai există un alt raliu atât de profund, atât de real şi atât de autentic, tocmai de asta e una din cursele care e cea mai interesantă şi captivantă în a fi urmărită, chiar dacă durează două săptămâni!
În 2022, am relatat aproape în fiecare zi raliul Dakar, din diverse perspective, alegând de fiecare dată ceea ce credeam că ne-ar interesa cel mai mult pe noi toţi, cei din comunitatea PiataAuto.md. Şi ne-am bucurat să descoperim că acele relatări au fost mai populare decât am fi estimat, semn clar că există foarte mulţi printre noi care sorb cu plăcere o cronică sportivă, scrisă cu pasiune de cei care o formulează, citită cu pasiune de către cei interesaţi de acest subiect. Şi la ediţia din acest an intenţionăm să relatăm şi mai mult din ceea ce se întâmplă la Dakar, iar primele articole cu echipe şi participanţi le-am şi publicat în decembrie. Aşadar, partea simbolică de la Dakar 2023 începe la 31 decembrie 2022, iar de la 1 ianuarie 2023 începe şi acţiunea, prin urmare te invităm să ne citeşti cu regularitate pentru relatări periodice.
Care ar fi principalele accente, care ne aşteaptă la ediţia ce e pe care să înceapă? În primul rând, la clasa maşinilor se va da o luptă mare între Audi cu bolizii electrici cu generator RS Q e-tron şi Toyota cu bolizii lor pe bază de Hilux. În al doilea rând, în clasa camioanelor lipseşte Kamaz, iar asta a catalizat concurenţa dintre ceilalţi producători şi echipe. Favoriţii sunt echipele cu camioane Iveco, Praga şi Tatra. În al treilea rând, clasa Dakar Classics există şi-n acest an, cu şi mai multe maşini şi camioane clasice, iar acolo sunt unele din cele mai interesante maşini şi vehicule, dar şi echipe cu poveşti superbe.
La ediţia din 2023 şi navigaţia va fi mai dificilă, pentru că fiecare nou concurent va primi o carte de navigaţie uşor diferită faţă de cei din faţă, astfel încât să se evite situaţia în care doar primul pilot navighează cu adevărat, iar ceilalţi îl urmează. Cărţile de navigaţie vor alterna, şi piloţii vor avea checkpoint-uri diferite, aşa că va trebui să existe mai multă concentrare la propriul traseu. Şi, apropo, ruta din acest an din Arabia Saudită e numită „de la ţărm la ţărm”, ea întretăind întreaga ţară.
Iar înainte de start, organizatorii raliului Dakar au publicat un video de incursiune în esenţa şi istoria a ceea ce înseamnă raliul Dakar, astfel încât până şi cei care au auzit doar tangenţial de el să-l înţeleagă şi să-l poată admira. Includem acest video mai jos, iar pe lângă asta, şi cei de la Red Bull Rally au publicat astăzi un video concentrat, în care scot în evidenţă pregătirile pe care echipele de top din mai multe categorii le-au făcut pentru Dakar 2023.
Vezi totul în cele două materiale de mai jos.
0
1,512
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!