(VIDEO) Cum ajung maşinile germane şi japoneze să fie reparate sau dezmembrate în Ghana, Africa

17 Decembrie 2022, 16:37
Redacţia PiataAuto.md
Există locuri în lume în care numărul celor ce şi-ar permite o maşină nouă e mult mai mic, iar cultura de a folosi un obiect atât timp cât îl poţi repara mai persistă. În multe ţări africane maşinile care şi-au trăit viaţa normală în Europa sau SUA ajung să aibă o a doua viaţă, care dacă asta înseamnă să fie reparate după o stare în care mulţi le-ar declara daună totală.
Cei de la Deutsche Welle au fost de curând în Ghana, o ţară din Africa de vest, unde au încercat să cuprindă într-un reportaj cum arată acolo fenomenul maşinilor importate, după care unele ajung să fie reparate sau restaurate, iar altele, care nu au nicio şansă, ajung pe un teren imens în care sunt dezmembrate şi transformate în munţi de piese de schimb.
Se pare că e o întreagă industrie în care zeci de mii de oameni îşi găsesc de lucru, de la cei care dezasamblează maşinile, la cei care aleg piesele bune şi le sotează, până la cei care le vând apoi la piese, sau cei care duc la oţel topit ceea ce nu mai are nicio întrebuinţare.
Întregul lanţ logistic e însoţit de reziduuri la scară imensă, care au cu siguranţă şi impact ecologic, întrucât nimeni nu prea are grijă de separarea uleiurilor sau a altor componente dăunătoare.
Reportajul arată şi partea în care unele maşini mai valoroase sunt restaurate de cei mai pricepuţi în afaceri. Se arată chiar modele mai rare, precum Mercedes C 36 AMG din anii 90, sau BMW 2002 din anii 70. Dar, sigur, nu e cazul să ne aşteptăm la restaurări autentice şi originale, ci mai degrabă improvizaţii pentru a mai face acele maşini pur şi simplu să meargă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,001
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!