(VIDEO) Cum arată primele camioane militare DAF, construite pe şasiuri Tatra, livrate armatei belgiene

10 Decembrie 2022, 11:45
Redacţia PiataAuto.md
Acum trei luni anunţam într-un articol că s-a întors roata într-un mod curios în colaborarea dintre DAF şi Tatra: dacă acum 10-15 ani DAF deţinea o parte importantă de acţiuni Tatra şi era pe cale să-i impună pe cei de la Tatra să renunţe la metalurgia proprie şi să accepte platforme de DAF pentru camioanele lor, reuşind să-i facă doar să utilizeze o cabină de DAF pentru modelul Phoenix şi motoare Paccar la alegere, acum, la 9 ani după ce Tatra a revenit în proprietate cehă şi e în plină ascensiune din nou, deja DAF foloseşte platforme şi şasiuri de Tatra pentru camioanele sale militare.
Când vine vorba de armată, e nevoie de şasiuri mari, cu tracţiune pe multe punţi şi capacităţi excepţionale de înaintare a vehiculelor prin cel mai dificil teren, iar DAF nu avea soluţii atât de avansate şi de robuste precum Tatra, însă avea şansa de a câştiga contracte, mai ales de la armatele Belgiei, Olandei şi Luxemburgului, graţie acordurilor din aceste ţări, care-şi tratează producătorii drept autohtoni în mod reciproc. Aşa că acum, când Tatra are şi o companie soră din acelaşi grup, numită Excalibur Army, împreună cu care a devenit un jucător important de vehicule militare şi armament, cei de la DAF au apelat la Tatra pentru a folosi şasiul, sistemul de tracţiune cu tub central şi axe semi-articulate. Totodată, şi cabinele camioanelor militare DAF CF sunt blindate în fabricile Tatra şi Excalibur.
Acum, primele asemenea camioane DAF CF, dintr-o partidă de circa 900 exemplare, au fost livrate armatei belgiene, iar DAF a publicat şi un video cu acestea şi cu ceremonia de livrare. A menţionat că aceste camioane sunt parţial fabricate şi în Olanda, şi în Cehia, dar nu a menţionat numele Tatra. Însă, noi ştim deja că ingineria esenţială a acestor camioane militare e Tatra, iar pentru cehi contează că fabrica lor lucrează la capacitate mare acum, iar de curând au reuşit să angajeze peste 500 de oameni noi la fabrica Tatra, atât ingineri, cât şi oameni implicaţi direct la turnătorie şi liniile de producţie.
Vezi mai jos cum arată aceste camioane DAF, livrate de curând armatei belgiene.
0
3,218
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!