(VIDEO) Cum are loc recondiţionarea în Moldova a unui Nissan Patrol Y60 clasic din România, cu întreaga parte mecanică revigorată

16 Decembrie 2022, 20:10
Redacţia PiataAuto.md
Acum o lună publicam un articol cu un video în care pasionaţii de maşini de offroad clasice din Moldova, tot ei şi mecanici pricepuţi, începuseră să recondiţioneze un Nissan Patrol Y60 şi reuşiseră să aducă întreaga caroserie a acelei maşini de la un ruginită până la una în stare admirabilă. Ei bine, în decursul ultimei luni acelaşi Nissan Patrol clasic a beneficiat de revigorarea completă a părţii sale mecanice, de la cadru la suspensii, de la diferenţiale la punţi. Apropo, e un Nissan înmatriuclat în România, în judeţul Galaţi.
Munca a fost făcută cu o rapiditate neobişnuită pentru asemenea proiecte, pentru că de obicei, cine se apucă să restaureze asemenea maşini, poate avea de muncă un an sau mai mult în ele, cel puţin. Aici, însă, s-a lucrat în echipă şi se simte de la o poştă că aceşti pasionaţi din Moldova au deja experienţa necesară în construcţia modelului. Apropo, în video-ul publicat de ei se poate vedea şi o carte tehnică a lui Patrol Y60 pe fundal, semn că se munceşte la specificările originale.
Mai mult ca atât, se pare că restaurarea acestui Nissan a beneficiat şi de un buget pe măsură, or, toate piesele importante care au fost înlocuite cu altele noi au fost comandate din cele originale, autentice, produse sau aprobate de producătorul japonez! Pentru un pasionat al acestor maşini de offroad, e o metodă idealistă, de vis, în a restaura o asemenea maşină, când îţi poţi permite să-i pui piese originale şi noi. Practic, transformi maşina cu inginerie clasică şi durabilă într-un nouă, din nou!
Iar dacă e să ne întrebăm cine sunt aceşti maeştri pricepuţi, o parte din ei sunt cei care fondaseră acum mai bine de un an şi clubul de ajutor Rescue 4x4 Moldova, când ieşeau gratuit şi ajutor şoferii rămaşi blocaţi în zăpadă sau noroi. Scrisesem şi atunci despre această iniţiativă a lor, iar pasiunea pentru offroad i-a dus pe mai mulţi dintre el şi la cunoaştere profundă a acestor maşini, iar unii au creat şi asemenea ateliere precum cel care restaurează acest Nissan, sau cel care modificase o Niva pentru un pasionat din România, despre care scriam mai devreme. Un lucru e absolut clar, în asemenea reparaţii profunde şi recondiţionări sau restaurări, Moldova are profesionişti excepţionali de buni, care pot face asemenea servicii şi pentru ţăril din jur.
Despre acest nivel de pricepere vorbesc imaginile de mai jos şi felul în care arată la final toată partea mecanică a acestui Nissan Patrol! Nu mai e nici zare de rugină, totul luceşte, iar după acel luciu sunt conducte noi, cablaje retrasate, butoane noi, un sistem de frânare nou şi cam toate celelalte ce s-a mai putut schimba! E suficient să fii pasionat de offroad sau pur şi simplu pasionat de maşini clasice şi legendare, ca să apreciezi transformarea pe care a obţinut-o acest Nissan Patrol din România în Moldova!
Vezi totul în video-ul de mai jos!
1
3,036
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!