(VIDEO) Cum înaintează o Toyota Land Cruiser 100 prin zăpadă de aproape 1 metru, urcând pe un munte din Turcia

7 Decembrie 2022, 14:50
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când vine vorba de înaintarea unei maşini cu tracţiune integrală în zăpadă, dacă are anvelope bune, de obicei se spune că e importantă garda la sol şi atât timp cât maşina mai are o minimă rezervă pentru a se ţine pe propriile roţi, ea va putea înainta. Totuşi, există şi unele maşini care reuşesc să-şi croiască loc şi prin zăpezi mai mare decât garda la lor la sol, ba chiar o fac şi în urcări accentuate de munte.
O asemenea urcare a fost filmată de un grup de pasionaţi de offroad din Turcia, care au mers într-o zonă de munte într-o perioadă de ninsori abundente, cu zăpadă de până la 1 metru depusă. Traseul ales de ei presupunea urcare pronunţată şi era absolut neumblat după ninsoare, fără vreo urmă. În coloană erau mai multe maşini, dar prima maşină, deschizătoare de drum, a fost pusă o Toyota Land Cruiser 100, model deja devenit clasic, practic.
Ei bine, acea Toyota din Turcia, echipată cu anvelope speciale de offroad şi zăpadă, reuşeşte să înainteze şi să-şi croiască drum prin zăpada imensă într-un mod frumos şi spectaculos, dacă mai ţine cont că e un drum de munte, în urcare, fără spaţiu de manevră pentru eventuale derapaje laterale. Pe canalul de YouTube al acestor pasionaţi de offroad din Turcia sunt mai multe video-uri mai lungi cu ieşirile lor, dar video-ul de mai jos cu Toyota Land Cruiser 100 redă perfect capacităţile acestui offroader japonez legendar.

Vezi totul mai jos.
0
5,308
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!