(VIDEO) Cum se comportă Rivian R1T electric pe zăpadă şi cât consumă la temperaturi de -20 grade Celsius, după actualizările care trebuiau să-i rezolve problemele

26 Decembrie 2022, 13:39
Redacţia PiataAuto.md
Rivian R1T e un pick-up electric care e relativ nou pe piaţa SUA, încât primii proprietari abia acum, în această iarnă, au ajuns să-l poată experimenta cu adevărat pe zăpadă. Iar cei care au apucat să o facă mai intens, au observat câteva probleme, una din care era mai gravă şi ţinea de frânarea regenerativă. Acum, Rivian a trimis tuturor maşinilor o actualizare de soft, care trebuia să rezolve problema, iar valul recent de zăpadă şi geruri din SUA a dat oportunitatea autorului unui canal de YouTube de a testa cum se comportă acum modelul electric.
Problema anterioară era că pick-up-ul includea destul de intens frânarea regenerativă la luarea piciorului de pe acceleraţie, fapt care risca să blocheze roţile pe gheaţă. Şi dacă nu le bloca la includerea ei, atunci, pe la o viteză de 7 mile la oră sau circa 11 km/h, maşina trecea de la frânare cu motorul al frânare cu plăcuţele, iar în acel moment frânele mecanice aplicau o forţă mai mare şi blocau roţile complet, făcând maşina incontrolabilă.
Ei bine, acum actualizarea conţine un regim nou, Snow Mode, care are grijă să reducă intensitatea frânării regenerative pe zăpadă, pentru a minimiza riscurile. Iar acel moment final la frânare a fost ajustat şi nu mai e atât de incisiv. Prin urmare, maşina a devenit mult mai sigură pe zăpadă, şi e necesar ca toţi proprietarii care deţin un Rivian R1T să se asigure că maşina lor a primi aceste actualizări la distanţă. Asta e, am ajuns în epoca în care problemele se rezolvă pe parcurs, prin actualizări de soft de la distanţă, iar maşina devine mai bună în timp, după cumpărare.
Şi dacă tot autorul video-ul de mai jos a condus prin zăpadă, la temperaturi de -20 spre -30 grade, a observat că cifra de consum a crescut până la 0,7 mile per kWh consumat, în mare parte din cauza necesităţii de a încălzi habitaclul. Asta înseamnă că Rivian R1T parcurge doar 1,12 km cu un kWh consumat, ceea ce înseamnă un consum de circa 89 kWh/100 km! E un consum gigantic pentru un pick-up, care echivalează consumul unui camion sau al unui autobuz electric, fără a lua în calcul modulele auxiliare de încălzire a habitaclului pentru acel autobuz. Asta înseamnă că până şi cu bateria uriaşă a lui Rivian, de 135 kWh, maşina nu oferă mai mult de 150 km autonomie în asemenea condiţii crunte de iarnă.
Vezi tot în video-ul de mai jos, cu senzaţii de condus şi urmărire a cifrelor.
0
3,335
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!