(VIDEO) Cum se conduce noul Maserati electric, care are motoare de 1200 CP, dar bateria nu poate furniza energie decât pentru 750 CP

4 Decembrie 2022, 16:54
Redacţia PiataAuto.md
Italienii de la Maserati s-au pus pe lansare de modele noi, toate urmând să aibă şi versiuni electrice, numite Folglore. Pe de o parte, se face uz de sistem electric de 800V, avansat, şi de motoare puternice, care să livreze o performanţă ameţitoare tipică Maserati, dar pe de altă parte versiunile Folglore aproape că nu se vor deosebi de alte versiuni cu motoare cu ardere internă din familia aceluiaşi model. E şi cazul noului GranTurismo Folglore.
Ei bine, când o marcă precum Maserati anunţă modele electrice, toţi pasionaţii îşi ciulesc urechile, întrucât nu poţi aştepta decât ceva foarte performant. Dar faptul că maşinile electrice ale Maserati vor folosi platforme comune cu cele cu benzină, aduce limitări la mărimea bateriei şi structura interioară a acestor seturi. Iar asta a ieşit la iveală pe noul GranTurismo Folglore, într-un prim test al unui prototip, la care cei de la Top Gear au avut ocazia să participe.
Astfel, maşina are 3 electromotoare — două pe puntea spate şi unul pe puntea faţă, fiecare având câte 400 CP. Deci, maşina dispune de motoare de o putere totală de 1.200 CP, dar problema e că bateria nu poate furniza un flux atât de mare de energie, încât să alimenteze această performanţă. Suma puterii poate fi de maxim 750 CP, iar ea poate pleca în orice combinaţie spre cele 3 motoare. Iar asta e o problemă pe care o menţionăm de multe ori în calea dezvoltării maşinilor electrice, că nu e problema în motoare puternice, ci în bateri suficient de puternice să le alimenteze.
Pe lângă asta, noul Maserati electric cântăreşte cu 450 kg mai mult decât unul cu benzină. Aşa că e interesant şi cum se simte acesta în condus. Prezentatorul Top Gear din video-ul de mai jos a fost intrigat, dar nu şi complet fascinant, deşi au existat şi motive de admiraţie pentru maşină. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,580
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!