Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum se încarcă o Tesla Model 3 după ce a stat două zile în ger de până la -25 grade

25 Decembrie 2022 - 08:35
Redacţia PiataAuto.md
În aceste zile, unele regiuni din SUA au parte de geruri foarte crunte, însoţite şi de ninsori, iar asta a dat ocazia mai multor pasionaţi de maşini electrice să-şi experimenteze automobilele în asemenea condiţii dure. Un youtuber, specializat în testarea maşinilor electrice, şi-a lăsat Tesla sa parcată lângă în supercharger timp de 2 zile, în geruri de până la -25 şi chiar -27 grade Celsius, pentru a o răci maxim posibil şi a încerca ulterior să o încarce, urmărind procesul.
Parcarea maşinii în condiţii reci, pe o perioadă lungă, lângă un supercharger a fost crucială, întrucât ar fi permis răcirea profundă a bateriei, iar proximitatea de priză n-ar fi permis maşinii să încălzească în avans bateria până la priză. E un scenariu extrem, care n-ar ajunge să fie repetat în viaţa reală, probabil, dar pentru un experiment, e unul cât se poate de relevant.
În mod normal, când o Tesla merge bateria e deja la temparatură optimă, şi chiar dacă e rece, când alegi în sistemul de navigare să mergi spre un supercharger, maşina înţelege că vei încărca în curând şi pregăteşte în avans bateria, pentru ca, odată ajuns acolo, să poţi încărca repede şi eficient.
În acest caz, Tesla n-a avut timp să facă toate acestea, ba chiar şi prizele păreau îngheţată. Maşina a pornit la rece, dar a avertizat şoferul că puterea e limitată, iar regenerarea era indisponibilă, or, bateria era prea rece să accepte încărcare. Odată conectată la priză, maşina a început a trage doar 5-6 kW putere din priză, pe care îi foloseşte pentru a încălzi bateria. Timp de 45 minute maşina şi-a încălzit bateria fără a o încărca direct câtuşi de puţin. Abia ulterior a început încărcarea propriu-zisă.
E curios că maşina informa despre toate aceste etape, ba chiar i-a dat şoferului un sfat, ca data viitoare să navigheze spre un supercharger ca să evite o asemenea situaţie. Deci, într-o situaţie de ger extrem a fost nevoie de mai multă aşteptare la priză, dar în acelaşi timp a fost o situaţie pe care maşina electrică a ştiut cum s-o gestioneze cu minime daune pentru bateria sa, iar până la urmă proprietarul de Tesla a putut încărca şi pleca cu bateria la 90%.

Vezi întregul experiment în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter