Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sună şi cum merge noua Honda Civic Type-R, maşina cu inginerie genială prin perfecţionare

9 Decembrie 2022 - 12:15
Redacţia PiataAuto.md
Honda Civic Type-R e un model cu inginerie admirabilă de 25 de ani de ani încoace şi, într-o lume în care suntem tot mai obişnuiţi ca noile generaţii ale unor modele să renege tot ce a fost bun la precedentele, să răstoarne foile cu schiţe inginereşti şi să revoluţioneze prin adăugare de baterii şi electromotoare care să ajute motoare pe benzină mai mici, Civic Type-R a rămas fidel propriei inginerii geniale, pe care a ales doar s-o perfecţioneze, fără a scoate nimic esenţial din ingredientele sale de bază!
În ultimii doi ani zicem adesea că Toyota GR Yaris e o maşină cu inginerie genială şi aşa e, doar că acolo senzaţia vine mai mult din noutate, din surpriza că Toyota a decis să conceapă acea maşină. Honda, însă, o face de mult timp încoace şi chiar dacă au mai fost câteva perioade de debusolări, ultimele două generaţii sunt din nou formidabile. Şi e fantastic nu numărul de cai-putere, ci abnegaţia aia perfecţionistă, cu care inginerii ale să aplice mici soluţii, pentru a obţine precizia şi echilibrul ideal al acestei maşini.
Iar cea mai mare parte a acestei soluţii sunt mecanice, constructive, nu linii de soft într-un program de ESP. Sunt modificări prin care inginerii niponi jonglează cu fizica testând exact limitele el pe maşina lor, şi ajustând totul pentru a gâdila acele limite, fără a le depăşi. Iar asta face din Honda Civic Type-R poate cel mai fascinant hathback de performanţă din lume, ca inginerie. Şi ca performanţă într-un final, dacă nu luăm doar o acceleraţie cu start de pe loc şi 402 metri parcurşi, ci o alergare continuă pe un circuit, prin viraje şi denivelări, prin retrogradări de trepte şi prin apăsări continue de pedale, prin jonglarea cu fizica.
În fine, unul din primele şi cele mai interesante teste pe viu cu noua Honda Civic Type-R a fost făcut de curând de către cei de la Top Gear, iar prezentatorul emisiunii a avut priceperea de a intra mai profund în inginerie, conducând totodată maşina atât pe drumurile publice, cât şi pe circuitul Estoril.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Apropo, dacă vrei să vezi şi un test drive comparativ între Honda Civic Type-R de generaţie precedentă şi Renault Megane RS, publicat de noi mai mult timp în urmă, îl poţi citi aici.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter