(VIDEO) Cum sună şi cum merge noul Lotus Emira, echipat cu motor V6 de Toyota şi cutie manuală, pe autostrăzile din Germania

12 Decembrie 2022, 19:09
Redacţia PiataAuto.md
Lotus Emira e cel mai nou model al mărcii britanice, creat după reţeta clasică de supercar uşor, cu motor median. A fost prefaţat în 2021, şi a început a fi livrat în 2022, fiind creat de Lotus în epoca sa nouă, în care marca aparţine celor de la Geely.
Printre deliciile inginereşti ale noului model e şi un motor V6 ce vine de la Toyota. E vorba de clasicul V6 de 3,5 litri, cu numele de cod 2GR-FE, care vine pe Lotus Emira într-o ipostază supraalimentată, cu supercharger mecanic. Acest motor livrează 406 CP şi 420 Nm. Şi, surprinzător, el poate fi cuplat şi la o cutie manuală cu 6 rapoarte, tot japoneză, de origine Aisin.
Ei bine, autorul unui canal de YouTube a scos de curând un asemenea Lotus Emira V6 cu cutie manuală la o alergare pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania. În treapa a 5-a, maşina a atins peste 260 km/h pe vitezometrul său, iar sunetul motorul e cât se poate de curios. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,281
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!