(VIDEO) Dacia Duster a românului din Buzău care explorează Africa are probleme la suspensie, dar înaintează prin deşert

31 Decembrie 2022, 10:37
Redacţia PiataAuto.md
Cosmin Crăciun, românul din Buzău care a pornit spre Maroc şi Sahara cu o Dacia Duster pregătită de offroad, dar cu 350 mii km parcurşi pe bord, continuă să publice în fiecare zi noi relatări video din experienţa sa de călător singur în Africa. De câteva zile bune acesta se află în Maroc, după ce-şi înlocuise caseta de direcţie în Spania. Iar în Africa n-a durat mult până pasionatul român de offroad a ieşit departe de oraşele vizitate de turişti în Maroc şi a mers să exploreze munţii Atlas şi deşertul Sahara.
Acesta îşi croieşte trasee mai aventuroase prin zonele izolate, inclusiv din cele lipsite în totalitate de asfalt, acoperite în mare parte cu pietre. Maşina, însă, e echipată cu anvelope obişnuite de iarnă, nu cu anvelope specializate de offroad, iar asta sporeşte riscul ca acestea să poată fi tăiate într-o piatră mai ascuţită prin asemenea locuri. Cosmin spune în video că a fost nesăbuit să pornească în Africa echipat cu aceste anvelope şi s-ar fi simţit mult mai sigur cu cele de offroad, dar deja e nevoit să facă faţă condiţiilor pe care le are.
Fireşte, în Africa, chiar dac Maroc e una din cele mai dezvoltate ţări, nu lipsesc şi picanteriile locale, uneori greu de înţeles, dar care fac parte din normalitatea locului. Printre ele se numără camioanele încărcate până la refuz cu marfă, pasată trapezoidal, ca să fie cât mai mult. Sau micile „vămi” neoficiale cu „taxe” interne, ca să treci de un sat în pustietate. Sau reparaţii exotice de drumuri, şi multe altele.
În video-ul publicat azi dimineaţă, acesta relatează despre traseul său spre oraşul Tinghir, traseu care a ajuns la 2.200 metri altitudine. Drumurile acoperite cu pietre, însă, care forţează constant suspensia, i-au adus o problemă la amortizorul din dreapta spate, care a curs.
După identificarea problemei, românul a continuat să înainteze în deşert, însă cu viteză mai redusă, mai ales în zone cu denivelări, pentru a nu forţa celelalte componente ale suspensiei să se rupă din cauza vibraţiilor mari. Cel mai probabil, acesta va trebui să găsească amortizoare noi pentru a le înlocui, pentru a avea o explorare sigură de mai departe şi un drum sigur înapoi.
Cert e că Dacia Duster îi permite lui Cosmin să se aventureze în locuri mult mai izolate decât ar putea-o face cu un hatchback sau o berlină, românul intrând şi în canioane, şi în zone unde nu mai există drumuri. Şi e impresionant că în această depărtare de civilizaţia, Cosmin nu are nici măcar o lopată sau un troliu, pentru a ieşi din dificultate, iar în cele mai multe zone nici măcar semnal de telefon mobil nu mai există. Şi, deşi pericolul nu pare la fel de intens uneori din ceea ce se vede într-un video, aceste zone izolate din Maroc sunt, de fapt nemiloase şi periculoase, iar cel mai mic incident te poate bune într-o dificultate majoră. Îi urăm lui Cosmin să fie ferit de asemenea incidente şi să poată explora frumos mai departe Africa, cu Dacia sa!
Vezi mai jos ultima relatare, de azi dimineaţă, a lui Cosmin Crăciun şi Dacia sa Duster de 350 mii km din Africa.
0
6,712
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!