Dacia Logan a primit din nou motorizarea diesel 1.5 dCi în Moldova, deşi generaţia actuală renunţase anterior la ea

14 Decembrie 2022, 14:14
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când a fost lansată actuala generaţie Dacia Logan, ea renunţase în totalitate al motorizările diesel, punând accent pe motorul 1,0 turbo, care era disponibil în câteva variaţii de putere, dar şi într-o ipostază cu gaz GPL pe o mare parte din pieţe. Motoarele diesel dCi fuseseră catalogate ca neavând vreun viitor din cauza restricţiilor de emisii şi a contribuţiei lor în mixul total de emisii al Dacia şi grupului Renault. Acum, însă, Dacia Logan a primit din nou motorul 1.5 dCi, în Republica Moldova.
Acesta şi-a făcut loc sub capota Daciei Logan în ipostaza sa de 95 CP şi, conform celor menţionate de reprezentanţa Dacia în Moldova, se conformează standardelor Euro 5. Maşina e asamblată în Maroc, la fel ca şi toate celelalte versiuni de Logan din generaţia actuală.
Se pare, însă, că apariţia versiunii diesel pentru Moldova e o excepţie care va fi replicată doar pe pieţele cu norme de emisii mai puţin stricte. Deci, sunt puţine şanse ca aceasta să apară şi în ţările UE, inclusiv în România.
Preţul unei Dacia Logan 1.5 dCI în Moldova începe de la 12.380 euro, iar dotare superioară Confort începe de la 13.180 euro. E curios că primele exemplare de Dacia Logan diesel, livrare din Maroc în Moldova, au încă emblema anterioară pe ele, de dinainte de ultima actualizare.
0
18,200
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!