(VIDEO) Deşi e cel mai scump, noul Mercedes-AMG SL 55 e învins de BMW, Porsche şi Jaguar

18 Decembrie 2022, 13:35
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes a dezvăluit noul SL în toamna anului trecut, cu primele livrări în 2022. Acesta a debutat doar cu ipostaze AMG, cea mai esenţială fiind AMG 55, care aminteşte inevitabil de Mercedesurile AMG din jurul anilor 2000, cu acel legendar motor V8 de 5,5 litri sub capotă. Sigur, există şi o versiune AMG 63, dar ea abia urmează să ajungă pe piaţă. Totuşi, ambele maşini au un V8 sub capotă, cuplat la o cutie cu 9 trepte şi tracţiune integrală standard.
Aşadar, chiar şi versiunea Mercedes-AMG SL 55,cu 476 CP şi 700 Nm, sună ca o promisiune savuroasă pentru performanţă. Acum, dacă tot a ajuns pe piaţă, britanicii au pus-o într-o întrecere alături de alte decapotabile cu puteri şi greutăţi apropiate, dar Mercedes-AMG SL e atât de scump, încât s-a dovedit a avea cel mai mare preţ dintre ele, eclipsând toate celelalte modele. În Marea Britanie, un asemenea Mercedes-AMG 55 SL are un preţ de start de 147.475 lire, ceea ce ar fi echivalent cu aproape 170.000 euro! Porsche-ul, de exemplu, costă cu 22 mii lire, sau 25 mii euro mai puţin!
Aşadar, având pretenţii atât de mari de preţ, ne-am aştepta că acest Mercedes cu 476 CP poate învinge toţi ceilalţi concurenţi din duel — Porsche 911 GTS, BMW M850i şi Jaguar F-Type. E drept că BMW are 530 CP, care cântăreşte cu 150 kg mai mult. Jaguar are 575 CP, dar Porsche 480 CP şi e doar cu tracţiune spate.
Şi în ciuda acestor variaţii de formule, Mercedes-AMG SL a fost ultimul dintre toate cele 4 maşini, de fiecare dată, atât la start de pe loc, cât şi la start din mişcare. Sigur, putem spune că performanţa e oricum acceptabilă, şi că va veni un Mercedes-AMG SL 63, care să fie mai rapid, şi ar fi o scuză acceptabilă. Dar problema cea mare e în preţ, pentru că noul AMG SL 55 e cea mai scumpă maşină dintre toate cele care i s-au alăturat, la o distanţă uriaşă de unele din ele, şi-n acelaşi timp e cel mai lent dintre toate.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,974
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!