Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Experiment în Franţa: un BMW, un Citroen şi un Land Rover trec peste limitatoarele de viteză cu până la 170 km/h

1 Decembrie 2022 - 12:52
Redacţia PiataAuto.md
Limitatoarele de viteză, acele zone înălţate pe carosabil pentru a impune şoferii să frâneze şi să le abordeze la viteză mai mică, pot fi de câteva tipuri — subţiri şi mai ascuţite, sau de suprafaţă mai vastă, uneori chiar pătrate, dar mai line în abordare. În Franţa cele de suprafaţă mai vastă sunt mai populare, iar autorii unui canal de YouTube au făcut un experiment cu un BMW; un Citroen şi un Land Rover, pentru a vedea ce se întâmplă cu maşinile când acestea trec peste limitatoare cu viteze mult prea mari.
S-a început de la viteze de 50 km/h, apoi s-a ajuns la 90 km/h şi chiar 120 km/h. Maşinile au avut de suferit, însă, chiar şi la viteze mai mici, rămânând fără bucăţi din bara de protecţie şi fără elemente de protecţie inferioară din plastic.
Pe măsura creşterii vitezei, s-ar desprins şi bucăţi de interior din Land Rover, de exemplu, dar şi alte bucăţi mai mari din exterior. Apogeul a fost atins atunci când Land Rover-ul a reuşit să abordeze limitatorul de viteză cu 170 km/h! Această viteză, însă, i-a fost aproape fatală maşinii, spărgându-i baia de ulei şi aparent decuplând ireversibil cutia de viteze, iar pe lângă asta şi roţile au rămas fără anvelopele pe ele, iar asta e doar ceea ce se putea vedea la prima vedere.
Vezi întregul experiment în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre din comenzile player-ului, iar din setări poţi include traducerea lor automatizată în limba dorită, română sau engleză, de exemplu.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter