(VIDEO) În Chişinău, poţi fi primul la semafor când se aprinde culoarea roşie şi al 5-lea când se face verde

15 Decembrie 2022, 10:46
Redacţia PiataAuto.md
Din păcate, în Chişinău avem intersecţii unde se produc încălcări cronice, la fiecare ciclu se semafor existând şoferi care încalcă. De ce se întâmplă asta e un subiect mai profund de discuţie — din ignoranţă, din lipsă de respect reciproc, din proiectare greşită a intersecţie, din divizare greşită a benzilor sau a timpului sau din lipsă de camere. Dar e cert că în unele intersecţii, precum cea de mai jos, poţi fi primul la semafor când se aprinde culoarea roşie şi al 5-lea când se face verde, cei 4 şoferi din faţa ta strecurându-se acolo neregulamentar, cât ai stat la roşu.
O asemenea situaţie a fost surprinsă de un vizitator de-al nostru şi ne-a fost expediată la redacţie. Totul se întâmplă la intersecţia străzii Alecu Russo şi Nicolae Dimo, acolo unde banda stângă e rezervată doar virării la stânga.
Autorul filmării menţionează că acel semafor la stânga ţine doar 20 de secunde, fapt care e o adevărată problemă, pentru că maşinile au de stat prea multe cicluri la semafor până ajung să vireze. În acelaşi timp, după aprinderea culorii roşii, următorul ciclu de verde vine peste mai mult de 60 de secunde, întrucât sunt 3 faze ale întregului ciclu în intersecţii.
Cert este că acei care merg regulamentar se pomenesc cu un val de maşini în faţa lor, şoferii cărora încalcă şi e strecoară în faţă. Vezi totul în video-ul de mai jos şi spune care crezi că e problema şi rezolvarea în această situaţie.
0
21,311
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!