(VIDEO) În Marea Britanie a nins, iar şoferii cu anvelope de vară au creat haos pe drumuri, de la cei de camioane şi autobuze până la poliţişti

14 Decembrie 2022, 17:48
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele 3 zile, Marea Britanie a fost surprinsă de un ciclon arctic, care a adus temperaturi mai reci şi ninsoare, în unele regiuni zăpada ajungând până la 10 cm. Totuşi, într-o ţară în care ninsorile consistente sunt un fenomen mai rar, cei 10 cm au fost suficienţi pentru ca şoferii cu anvelope de vară pe maşinile lor să creeze un adevărat haos. A fost valabil şi pentru autoturismele obişnuite, cât şi pentru camioane, ba chiar şi maşini de poliţie sau autobuze!
Ninsoarea i-a luat prin surprindere, astfel, pe mulţi şoferi, întrucât în dimineaţa aceleiaşi zile, nu ningea, aşa că mulţi au pornit la serviciu ca de obicei, cu maşinile, iar către orele după amiezii şi serii drumurile erau deja acoperite cu un strat consistent de zăpadă.
În consecinţă, maşinile cu anvelope de vară au început a patina necontrolate pe străzi. Chiar şi atunci când păreau a avea viteză mică sau a fi oprite, cea mai mică pantă le făcea să alunece fără vreo şansă a se opri, mai ales că şi mulţi dintre şoferi nu au o experienţă mare de condus pe zăpadă.
A fost haos şi pe drumuri mici urbane, dar şi pe autostrăzi, o parte din care au fost aproape integral blocate de camioane accidentate sau care staţionau pur şi simplu.
Până şi un autobuz cu anvelope de vară a fost surprins alunecând pe lateral după ce a virat pe o curbă în pantă. Şi acesta a lovit un par de pe marginea drumului.
Şi până şi maşinile de poliţiei s-au pomenit că intervin cu anvelope de vară în condiţiile unei ninsori abundente.
Vezi mai jos două video-uri care redau situaţia de pe drumurile din Marea Britanie din ultimele zile.
0
3,149
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!