(VIDEO) Istoria curioasă a Cristinei Gutierrez, stomatologă în viaţa de zi cu zi şi pilot la Dakar din când în când

22 Decembrie 2022, 16:21
Redacţia PiataAuto.md
Raliul Dakar e cea mai dură competiţie majoră a planetei din zilele noastre, unde încă mai persistă navigarea manuală, unde piloţii sau echipajele încă mai sunt pe cont propriu pe o bună parte a cursei şi unde pericolele imprevizibile sunt peste tot în sălbăticia reliefului şi a naturii. Să ajungi la final cu bine, după două săptămâni de raliu, e deja o realizare, iar să mai poţi obţine şi un loc pe podium, e o realizare pe care o vei scrie cu mândrie în biografie. Iar Dakarul e frumos şi prin faptul că e deschis pentru toată lumea care-şi doreşte cu adevărat — atât pentru piloţii ocazionali care doresc să participe o dată în viaţă, cât şi pentru cei profesionişti, care participă o viaţă întreagă la Dakar, precum cehul Karel Loprais, despre care vorbeam acum câteva zile. E deschis şi pentru cei cu o vârstă onorabilă şi o experienţă de o viaţă în spate, cât şi pentru tineri, care învaţă din viteză şi adeseori îşi trăiesc un vis la care au aspirat încă de mici. Un asemenea pilot tânăr, cu o istorie curioasă e spaniola Cristina Gutierrez Herrero.
Cristina are 31 de ani acum şi concurează de câţiva ani buni în raliuri, începându-şi cariera de motorsport de la 19 ani. Din 2017 participă şi la raliul Dakar şi e atât de bună în ceea ce face încât ea şi coechipierul său, Francois Cazalet, au terminat cursa din 2022 pe podium, ocupând locul 3 la clasa prototipurilor uşoare, prototipul lor având numărul 301. Ea a fost şi prima femeie din Spania care a finalizat raliul Dakar, dar şi a doua femeie din lume care a învins vreo etapă la Dakar, titlu pe care l-a obţinut în 2021.
Totuşi, în viaţa de zi cu zi Cristina Gutierrez are toate şansele să nu fie recunoscută drept un pilot de raliuri în plină ascensiune, cu succese notabile şi repetate la Dakar. Şi asta pentru că în viaţa cotidiană ea îmbracă un halat medical şi tratează dinţii pacienţilor săi.
Foto: Cristina Gutierrez în cabinetul său stomatologic

Da, Cristina Gutierrez e stomatologă în viaţa de zi cu zi şi pilot de raliuri din când în când. Spune că, deşi succesele în motorsport începuseră a veni încă din timpul facultăţii, pentru ea a fost important să-şi ducă la bun sfârşit studiile medicale şi să acceadă în profesia la care visa. De fapt, visa la ambele şi se pare că reuşeşte să le îmbine excepţional de bine pe ambele.
Or, Cristina Gutierrez nu doar că va participa şi ediţia din 2023 la Dakar, care începe în mai puţin de două săptămâni, dar a devenit şi pilot permanent în campionatul cu bolizi electrice în stil de raliu, Extreme-E, un campionat nou, care are loc abia din 2021 încoace şi pe care l-am explicat în detaliu într-un alt articol. Ei bine, în 2022 Cristina Gutierrez a devenit, alături de legendarul Sebastien Loeb, pilot al echipei X44 din Extreme-E, echipă fondată de nimeni altcineva decât Lewis Hamilton, renumitul pilot şi multiplu campion din Formula 1! Deci, Cristina Gutierrez nu e doar stomatolog în viaţa de zi cu zi şi pilot la Dakar în fiecare lună ianuarie de 5 ani încoace, ci se mai întâmplă să fie în 2022 şi campion într-un alt tip de raliu, electric, la Extreme-E!
Foto: Cristina Gutierrez, alături de Sebastien Loeb, coechipieri în Extreme-E

Cristina spune că visa de mică să fie pilot de curse şi are şi o imagine publicată cu ea, mică, antrenându-se cu motociclete.
Foto: Bolidul condus de Cristina Gutierrez la Dakar 2022

Iar de curând, cei din echipa sa de la Dakar, Red Bull, au publicat şi un video în care apare se vorbeşte mai multe despre ea, dar şi despre alţi tineri promiţători de la Dakar, printre ei şi Seth Quintero.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,263
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!