(VIDEO) Istoria momentului când, după eşecul a cinci Mercedes G-Class stricate în Australia, Toyota a zis că nu e mare treabă şi a trimis un Hilux

12 Decembrie 2022, 17:43
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile, scriam despre istoria uitată a încercării celor de la Mercedes de a traversa Australia cu o coloană de G-Class-uri, cu jurnalişti din toată lumea la bord, când toate 5 maşini s-au stricat în mod repetat şi compania germană a trebuit să livreze pe calea aerului piese de schimb ca maşinile să mai poată înainta. Ei bine, la fel de neştiut e şi faptul că acea istorie a avut o continuare curioasă, de la Toyota, care, auzind de eşecul sonor în care absolut toate G-Class-urile s-au stricat în deşert, a trimis ulterior un Hilux să traverseze acelaşi traseu.
Reamintim, la toate cele 5 G-Class-uri din traseu, care încercaseră în 2011 să traverseze ruta de circa 1.700 km, numită Canning Stock, li s-au rupt amortizoarele, la o parte din ele în mod repetat, iar pe lângă asta au existat şi alte probleme mai minore. De obicei, ruta dificilă, în mijlocul pustietăţilor australiene, se traversează cu mare prudenţă în decurs a circa 3 săptămâni, iar Mercedes a vrut să o traverseze în doar două. Deja ştim din articolul precedent că planurile n-au reuşit, pentru că toate cele 5 maşini au trebuit să staţioneze cât piesele de schimb au fost livrate pe calea aerului, apoi reparate în câmp, iar legendarul şi indestructibilul Mercedes G-Class n-a fost tocmai lăudat atunci. Toyota, însă, şi-a zis că provocarea nu e tocmai atât de dificilă pentru una din maşinile sale indestructibile şi a vrut să demonstreze că totul poate fi făcut simplu, fără asemenea stricăciuni, dacă se face cu o Toyota.
În 2016, când se lansa precedenta Toyota Hilux, cei de la Toyota au propus unei echipe de jurnalişti să facă acelaşi traseu Canning Stock pe care merseseră cele 5 G-Class-uri şi să vadă dacă Hilux-ul va rezista sau se va strica. Mai mult ca atât, pentru că Toyota era convinsă că maşina lor va rezista le-a spus că o singură maşină e suficientă, nu e nevoie de un convoi.
Jurnaliştii au adunat totul şi alte maşini din entuziaşti care au vrut să parcurgă aceeaşi rută, dar ei erau doar cu Hilux-ul lor. Au cerut de la Toyota amortizoare de rezervă, ştiind ce vor avea în faţă. Toyota Australia i-a refuzat, spunând că nu vor avea nevoie. Ba mai mult ca atât, le-a pus un rezervor adiţional de 400 litri de diesel în benă, ca să aibă suficient pentru întreaga distanţă. În total, maşina căra 600 kg la bord, inclusiv produse alimentare, apă şi chiar un generator!
Maşina a avut câteva probleme pe parcursul traseului. O crăpătură de parbriz provocată de o piatră, care s-a făcut mai mare pe parcurs, o componentă a planşei de bord care s-a deşurubat din cauza vibraţiilor, iar un bulon prin care era fixată bena de cadru stătea să cadă, însă a fost strâns din nou şi a rezistat până la urmă. Niciun amortizor nu s-a stricat, însă, şi nicio altă componentă de suspensie! Şi, fireşte, nici aerul condiţionat n-a avut vreo problemă, cum se întâmplase la G-Class. Şi asta chiar dacă Hilux n-a parcat traseul la cei 10 km/h recomandaţi, ci la viteze între 50 şi 80 km/h!
Vezi mai jos şi un scurt video din acea experienţă cu Hilux, care a demonstrat că maşini practic indestructibile mai există, totuşi.
0
21,365
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!