(VIDEO) La un pas de accident cu o maşină de poliţie noaptea, cu girofar, dar fără sirenă, în Chişinău

5 Decembrie 2022, 09:10
Redacţia PiataAuto.md
Regulamentul de circulaţie rutieră din Moldova impune maşinile cu regim special de prioritate să aibă girofarul inclus atunci când sunt în misiune şi vor să facă uz de prioritatea specială, dar nu şi sirena, cele două completându-se opţional una pe cealaltă. Totuşi, observarea din timp a unei maşini cu regim prioritar este mult mai eficientă şi sigură dacă aceasta are şi girofarul şi sirena inclusă. Un vizitator ne-a expediat la redacţie un video printr-o situaţie în care a trecut el, fiind la un pas de un accident cu o maşină de poliţie noaptea, deşi acea maşină avea girofarul inclus.
Totul se întâmplă pe un drum mai slab circulat din Chişinău, cu acces spre câteva blocuri şi alte teritorii. Maşina de poliţie a dat brusc să iasă dintr-o curte şi a inclus girofarul, dar nu şi sirena. Din cauza formei acelei ieşiri, maşina de poliţie şi luminile ei s-au făcut văzute doar în ultima secundă, şoferul autor al filmării având efectiv o secundă de reacţie şi frânare.
Din fericire, avea o viteză mixă şi totodată a reacţionat şi poliţistul de la volanul maşinii sale frânând, dar autorul filmării ne spune că a conştientizat că o fracţiune de secundă ar fi făcut diferenţa şi în caz de accident, el ar fi fost vinovat, deşi n-ar fi ignorat vreo regulă de circulaţie. Este, deci, unul din acele cazuri care pot apărea spontan şi imprevizibil, şi care, odată văzut, te poate motiva să mergi şi mai precaut în asemenea zone cu vizibilitate redusă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,012
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!