(VIDEO) Land Rover Defender demonstrează că e doar la fel de bun pe cât un Range Rover când e departe de asfalt

8 Decembrie 2022, 14:56
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, Land Rover Defender era un offroader brut, nepretenţios, simplu în construcţie dar făcut să fie funcţional şi să reziste în cele mai dure locuri ale planetei. După decenii de anduranţă legendară, britanicii au adus un nou Defender pe piaţă acum doi ani, care e mult mai cizelat şi sofisticat şi-şi alintă pasagerii cu confort de SUV. E o evoluţie imensă, doar că Defender a lăsat neocupat acel spaţiu de offroader nepretenţios şi funcţional, pe care-l ocupă acum Toyota Land Cruiser şi începe a-l ocupa Ineos Grenadier. Iar un duel recent din Marea Britanie demonstrează că Defender nu e decât la fel de bun ca un Range Rover când vine vorba de offroad.
Ei bine, mulţi ar putea spune că, de fapt, Range Rover e la fel de bun ca Defender şi asta ar fi la fel de adevărat. Practic, cele două modele sunt echivalente în performanţele de offroad pe care le au, cel puţin în putere, sistem de tracţiune integrală şi modul în care acesta e gestionat electronic. Doar forma diferită a caroseriilor dictează o geometrie uşor diferită, dar şi dimensiunile lui Defender cu 5 uşi sunt comparabile deja cu Range Rover. Totuşi, în video-ul de mai jos Range Rover s-a ales până la urmă cu o uşă zgâriată din cauza unui contact cu solul, fapt care arată cât de benefică i-ar fi fost o eventuală zonă de protecţie, cum aveau cândva Range Rover-ele.
În fine, cele două maşini de descurcă bine prin teren accidentat, şi au o suspensie cu cursă mare, aşa cum e nevoie în offroad. Dar toată experienţa arată încă o dată că Land Rover Defender a devenit un SUV civilizat, unul bun, cu performanţe avansate în offroad, însă nu mai poate fi nicidecum un offroader din alea simple şi nepretenţioase, pe care să le poţi repara cu şurubelniţa în mijlocul deşertului.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,452
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!