(VIDEO) Lucid Air Sapphire, Tesla Model S Plaid şi Bugatti Chiron îşi dispută supremaţia, însoţite de un Ducati

15 Decembrie 2022, 20:29
Redacţia PiataAuto.md
Trăim în timpuri cu adevărat de transformări istorice în lumea auto. Fie că ne plac maşinile electrice sau nu, dar acestea sunt tot mai multe la număr şi sunt tot mai copleşitoare în performanţele pe care reuşesc să le livreze. Ba chiar în ultimul an par să fi deschis un nou capitol în felul în care se poate accelera, inaccesibil până acum până şi celor mai puternice maşini cu motoare pe benzină. Iar azi a fost publicat filmul unui duel în premieră absolută, în care un nou model de la Lucid Motors a arătat lumii ce poate face încă înainte de debutul său public oficial.
E vorba de Lucid Air Sapphire, Sapphire fiind versiune de performanţă supremă a lui Lucid Air, la fel cum Plaid e versiunea similară pentru Tesla Model S. Lucid a produs până acum o versiune de 1.111 CP pentru Air şi alta de 1.050 CP, dar niciuna dintre ele nu reuşise să egaleze performanţa lui Plaid, chiar dacă numărul de cai-putere era mai mare. Şi atunci cei de la Lucid au decis să e nevoie de 3 electromotoare, nu 2, puntea spate primind astfel două motoare separate, pentru fiecare roată. Pentru că, la asemenea acceleraţii, greutatea maşinii migrează atât de mult spre puntea spate, încât roţile faţă aproape că nu mai contribuie la felul în care maşina pleacă de pe loc.
Această versiune nouă a lui Lucid Air are 1.200 CP, distribuită celor 3 electromotoare. Acum, acest Air Sapphire şi-a disputat supremaţia cu Tesla Model S Plaid de 1.020 CP şi Bugatti Chiron de 1.500 CP!
Şi, paradoxal, dar Tesla Model S Plaid a ajuns ultima din cele 3! Şi mai fascinant e că Lucid Air Sapphine a reuşit să ajungă primul, la distanţă confortabilă de celelalte maşini! Iar asta înseamnă că de azi Tesla Model S şi-a pierdut coroana prin sedanuri electrice confortabile. Iar Lucid, o companie nouă, a reuşit într-un timp scurt nu doar să-i bată pe cei de la Tesla la eficienţă, ci şi la acceleraţie şi putere!
Ah, da, a mai fost şi un Ducatti Panigale V4 SP2, care a accelerat surprinzător de repede şi timpul de atingere a 402 metri a fost practic identic cu Bugatti şi Tesla. Dar nu mai rapid decât Lucid. Deci, de azi, Lucid Air Sapphire e noul model de referinţă în lumea auto, la care se vor raporta toţi, o bună perioadă.
Vezi în video-ul de mai jos această magnifică dispută între aceste maşinării supreme ale zilelor noastre!
0
2,256
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!