(VIDEO) SUV-ul Aston Martin, care pretinde că e cel mai puternic din lume, a fost învins de un Porsche mai slab, iar un Rivian electric a fost alături

30 Decembrie 2022, 21:37
Redacţia PiataAuto.md
Cei de la Aston Martin au ajuns subiect de glume de mai multe ori în acest an, când au lansat SUV-ul DBX 707, adică versiunea de 707 CP a lui DBX normal, despre care au spus imediat că e cel mai puternic SUV din lume, şi, prin urmare, şi cel mai rapid. Era o declaraţie neadevărată din start, pentru că nu lua în calcul nici SUV-urile electrice, nici SUV-urile cu tuning, spre exemplu cele de peste 800 CP de la Brabus, mai ales că SUV-urile Brabus şi cele Aston Martin folosesc, în esenţă, aceleaşi motoare cu tuning de Mercedes-AMG, de 4,0 litri V8. Ei bine, acum Aston Martin DBX 707 a fost învins cu uşurinţă şi de un Porsche Cayenne Turbo GT, cu peste 65 CP mai slab. Iar un Rivian a fost martor la toate.
Zicem că a fost martor pentru că Rivian R1S e limita electronic în viteza pe care o poate atinge şi într-o cursă directă atinge prea repede acea viteză limitată, motiv din care nu ajunge primul. Fireşte, Rivian R1S e şi mai puternic decât Aston Martin DBX707, având 835 CP, scoşi din 4 electromotoare. Dar SUV-ul electric e şi foarte greu, cântărind circa 3,1 tone la gol.
Aşadar, Porsche Cayenne Turbo GT l-a învins frumos şi detaşat pe Aston Martin, deşi are cu peste 65 CP mai puţin decât Aston Martin. Din nou, Porsche a demonstrat că e la fel de important să ştii să poţi pune puterea pe asfalt şi să ai precizia maximă asigurată şi-n cutia de viteze, şi-n diferenţiale şi-n suspensie. Iar Aston Martin are un SUV rapid, fără îndoială, dar modelul putea fi mult mai apreciat dacă nu se lansa cu atât de multe pretenţii de a fi cel mai puternic din lume, fără a le putea susţine în viaţa reală.
Ah, da, şi la final în video apare şi un Maserati MC20, ca un grad de comparaţie dintr-o altă lume.
Vezi întreaga întrecere între cele aceste modele în video-ul de mai jos.
0
4,725
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!