(VIDEO) SUV-urile de acum 20 de ani, BMW X5 E53, Porsche Cayenne 9PA şi Range Rover L322, se întrec departe de asfalt

24 Decembrie 2022, 13:07
Redacţia PiataAuto.md
Deşi despre SUV-uri se spune mai rar că au ajuns maşini clasice, despre aceste trei modele s-ar putea deja vorbi în asemenea calificative. Pentru că toate au apărut cam acum 20 de ani, pentru că au fost primele modele de acest tip pentru mărcile pe care le reprezintă, cu excepţia Land Rover, iar fiind primele, au adoptat şi soluţii inginereşti mai temeinice pentru a fi capabile şi în offroad, şi pe asfalt.
Britanicii au cumpărat 3 asemenea SUV-uri la preţuri atât de mici, cum doar în Marea Britanie, la maşini cu volanul pe dreapta se mai găsesc. Au plătit 5.000 lire pe toate 3 maşini la pachet. Şi asta în ciuda faptului că aceste 3 SUV-uri au motoare mari, superbe sub capotă!
BMW X5 e propulsat de superbul motor V8 de 4,4 litri, care livra 286 CP, Range Rover e dotat cu motor diesel de 3,0 litri V6, cu 175 CP la activ. În fine, Porsche Cayenne are cel mai mare şi mai puternic motor de aici, un V8 de 4,5 litri, care scoate 335 CP.
La cât de puţin costă, cele 3 SUV-uri arată şi merg incredibil de bine. Dar, pentru că au fost cumpărate la cost de chilipir, autorii video-ului nu le cruţă deloc, aşa că maşinile au avut parte de un tratament nemilos. Care a rezistat mai bine, în diverse provocări? Ei bine, au fost foarte apropiate, dar fiecare din ele a mai scos momente curioase.
Range Rover, de exemplu, a trebuit împins în sus de celelalte două maşini la o urcare. Porsche Cayenne avea problemele cu frânele, motiv din care îi tot ajungea din urmă pe ceilalţi. Iar după câteva tamponări s-a ajuns şi la fentări cu tamponări, aşa cum îţi poţi permite să faci când ştii că după filmări maşina merge la casare.
În fine, e impresionant că Range Rover a pierdut detaşat, iar cine a învins dintre Porsche şi BMW te lăsăm să afli din video-ul de mai jos.
0
6,175
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!