(VIDEO) Un Ford GT de 1900 CP a stabilit un nou record mondial de viteză, atingând 500 km/h

16 Decembrie 2022, 11:12
Redacţia PiataAuto.md
Un Ford GT din 2006, modificat la o putere de 1.900 CP, tocmai a stabilit un nou record mondial de viteză în SUA, reuşind să atingă 500,1 km/h, sau 310,8 mile pe oră! Recordul a fost stabilit pe pista de decolare de pe centrul spaţial Kennedy din Florida, folosit de NASA pentru o bună parte din lansările sale în spaţiu.

Maşina a fost condusă de proprietarul său, Johnny Bohmer, care a şi operat modificările la ea împreună cu echipa de la atelierul său, numit Johnny Bohmer Proving Grounds. Proiectul de modificare a fost susţinut şi de atelierul Monkey’s Garage, renumit pentru o emisiune TV.
Maşina a păstrat un motor V8, dar acesta a fost modificat până în cel mai mic detaliu, fiind ajustat să ofere performanţa maximă când rulează pe bioetanol. Apropo, proprietarul său spune că-şi foloseşte maşina în fiecare zi, pentru deplasări uzuale.
Recordul atins de acest Ford GT, de peste 500 km/h, e o victorie simbolică, ce detronează SSC Tuatara din poziţia de lider, care reuşise să atingă aproape 475 km/h în primăvara anului 2022.
Totuşi, pentru că nu e un model de serie, recordul atins de Ford GT acum e mai mult unul simbolic, e demonstraţie a faptului că o maşină cu siluetă normală şi cu motor cu ardere internă poate ajunge la 500 km/h şi mai mult. Anterior, Bugatti Chiron a atins 490 km/h în formă de prototip pre-serie, identic cu maşina de serie, dar în forma de producţie maşina a fost limitată la viteză mai mică.
Vezi în video-ul de mai jos recordul atins acum de Ford GT.
1
2,809
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!