(VIDEO) Un VW ID Buzz electric a fost testat la temperaturi de până la -21 grade Celsius în Norvegia, pe distanţă lungă

16 Decembrie 2022, 13:01
Redacţia PiataAuto.md
Cu toţii ştim că autonomia maşinilor electrice poate avea de suferit la temperaturi joase de iarnă, iar atunci când vorbim de regiuni cu adevărat reci de pe mapamond, cum ar fi zona arctică a Norvegiei, atunci pierderea de autonomie şi mai mare. Dar adevărul e că această pierdere de eficienţă poate fi minimizată la maşinile electrice moderne dacă bateria e menţinută relativ caldă şi dacă încălzirea habitaclului nu se face prin nişte reşouri simpliste, ci prin pompe de căldură. Un test din Norvegia arată cât de multă energie poate pierde noul VW ID Buzz din cauza faptului că nu are o pompă de căldură la bord.
Un youtuber norvegian, specializat în testarea maşinilor electrice cu o abordare profundă în cifre, măsurători şi senzori, a făcut o călătorie de distanţă lungă spre zonele arctice cu un VW ID Buzz, pentru a-l testa în viaţa reală în asemenea condiţii climaterice. Reamintim, ID Buzz e cel mai nou model electric al celor de la VW şi vrea să reaprindă dragostea pentru microbuzele joviale într-o nouă epocă, la fel cu o făceau primele Transporter de cândva şi deveniseră simboluri ale libertăţii şi tinerilor.
Pentru că maşina din testul norvegian a mers aproape continuu ori a stat să alimenteze la prize, bateria a fost menţinută în intervale de temperaturi relativ normale, iar autonomia maşinii, indicată de ea în asemenea condiţii a fost de peste 300 km. Încărcarea a fost de asemenea una mai mult decât decentă, cu circa 165 kW putere puse în baterie. De la 13% la 70% s-a încărcat în doar 27 minute, spre exemplu. Deci, până aici totul bine, dar youtuber-ul care a testat anterior maşina în regim urban şi regional menţiona că ea consumă mult în condiţiile de iarnă în Norvegia.
În testul său, el a conectat un cititor de date CAN la sistemul maşinii, primind date exacte despre starea bateriei şi consumul în timp real. Şi, atunci când a ajuns să călătorească prin regiuni unde temperatura ajunsese la -15 grade Celsius şi mai jos, a ajuns să constate că încălzirea habitaclului consumă 5-6 kW de energie, doar ea! Pentru comparaţie, o întreagă casă mare încălzită cu pompă de căldură ar consuma în mediu 3-4 kW putere şi vreo 1-3 KW dacă vorbim de o casă mai compactă. Iar aici, o singură maşină consuma 5-6 kW! De ce? Pentru că acest model VW nu are o pompă de căldură la bord, ci o încălzire cu reşou. Dacă ar fi avut pompă, consuma minim de 3-4 ori mai puţin.
Ce înseamnă acel consum de 5-6 kW la un drum de iarnă, când mergi cu 70 km/h în mediu? Că 100 km/h îi vei face cam într-o oră şi 25 minute, ceea ce înseamnă că în acei 100 km, cei consuma între 7,1 şi 8,5 kW/100 km în pus doar pentru încălzire! Şi dacă ne gândim că o maşină electrică normală ar putea consuma 16-24 kW/100 km, încălzirea habitaclului cu reşou înseamnă o creştere de consum de la +30% la +50%, mai realistă fiind cifra de 30-35%. Încălzirea cu pompă de căldură ar însemna o creştere mult mai inobservabilă de 7-9%. Concluzia importantă ar fi că e o diferenţă mare în tipul de încălzire de habitaclu pe care o are o maşină electrică. Iar în ultimul test drive al nostru, cu Renault Megane E-TECH electric în condiţiile de iarnă ale Moldovei şi cu pompă de căldură pe acea maşină, arătam şi cifrele de acolo.
Ei bine, până la urmă consumul total al lui VW ID.Buzz în testul de iarnă din Norvegia a fost sporit şi de forma lui pătrăţoasă, şi de greutate. Pe unele segmente a fost de 26-28 kWh/100 km, pe altele a trecut şi de 30 kWh/100 km, ceea ce e simţitor de mult. Au fost segmente unde consumul a sărit şi la 36 kWh şi mai mult la 100 km!
Deci, până la urmă, consumul a fost mare şi din cauza formei şi greutăţii de 2,6 tone la gol a maşinii, dar asta nu depinde de iarnă. Temperaturile arctice au adăugat aici cam 7-8 kWh consumaţi la fiecare sută de kilometri şi probabil ar fi adăugat mai mult dacă se făceau opriri mai lungi cu bateria răcită mai tare. Dar, în esenţă, maşina a fost apreciată ca una cu consum acceptabil pentru dimensiunile sale şi cât se poate de confortabilă, inclusiv pentru dormit în ea. Includem mai jos un video din acest test, iar pe canalul autorului există şi două continuări.
0
3,322
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!