(VIDEO) Un nou record de acceleraţie, atins de McMurtry, maşina electrică de 1000 kg şi 1000 CP cu ventilatoare

15 Decembrie 2022, 19:14
Redacţia PiataAuto.md
McMurtry Speirling, poreclită şi maşina-ventilator, e un adevărat fenomen, fiind calificată oficial ca o maşină de serie, deşi e clar că vor fi produse puţine exemplare. E o maşină electrică din Marea Britanie, cu 1.000 CP şi 1.000 kg, care pune un accent imens de aerodinamică şi forţă de apăsare, având ventilatoare care trag curenţii de aer prin caroseria sa şi produs o forţă de apăsare de 2.000 kg. Ei bine, acum acest model a mai atins un record de acceleraţie.
În vară, atunci când maşina asta îşi făcuse apariţia la Goodwoold şi scriam despre ea, acceleraţia de la 0 la 60 mile la oră era anunţată la 1,5 secunde, fapt care părea deja incredibil. Ei bine, de curând maşina electrică a fost pusă la încercări şi măsurători avansate, iar cifrele obţinute au fost şi mai bune, setând noi recorduri. Şi pentru că maşina e catalogată ca una de producţie, recordurile o califică, practic, drept cea mai rapidă maşină de serie.
Acceleraţia de la 0 la 60 mph, adică 96 km/h, a fost de 1,4 secunde! Maşina atât de rapidă, încât l-a debusolat de câteva ori pe şoferi. Şi abia după mai multe încercări acesta a putut stabili şi un timp la distanţa de 402 metri, de doar 7,97 secunde!
Deci, o maşină absolut demenţială, care le eclipsează pe toate celelalte şi trece cumva deja într-un tărâm al forţelor gravitaţionale din domeniul cosmic. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
9,392
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!