(VIDEO) Un proprietar de Tesla din SUA a stat ore în şir la priză la -7 grade, iar maşina aşa şi nu s-a mai încărcat

28 Decembrie 2022, 12:09
Redacţia PiataAuto.md
Valul de temperaturi joase şi zăpadă, care s-a abătut recent în mai multe regiuni din SUA, a dat prima ocazia pentru mulţi proprietari de maşini electrice să înfrunte condiţii cu adevărat dificile de exploatare pe timp de iarnă. Şi, chiar dacă în majoritatea cazurilor acestea s-au descurcat relativ bine, unele cazuri sunt de-a dreptul curioase, cum e şi cazul unui prezentator de radio din Virginia, SUA, pe nume Domenick Nati, care a stat ore în şir la priză în ajun de Crăciun, la -7 grade, iar Tesla sa aşa şi nu şi-a mai încărcat bateriile.
Acesta spune că a încercat să-şi încarce bateriile la priza de acasă în seara de 23 decembrie, dar maşina i-a tot spus că-şi încălzeşte bateriile şi aşa şi n-a mai încărcat. A doua zi, pe 24 decembrie, acesta a decis să meargă la un supercharger Tesla, mult mai puternic, pentru a-şi încărca maşina. În zona sa nu era nici măcar cel extrem ger, temperatura fiind de doar -7 grade Celsius, în comparaţie cu alte regiuni, unde frigurile au ajuns la -25, -30 şi chiar -45 grade Celsius într-o regiune izolată. Dar, Tesla acestui proprietar n-a putut încărca nici măcar la -7 grade.
Maşina e una pe care Domenick Nati o exploatează de mai mult timp, prin urmare maşina are un parcurs mai mare şi câţiva ani de exploatare, dar nici nu se poate spune că ar fi o maşină foarte veche. Totuşi, aceasta i-a afişat un mesaj că bateria se încălzeşte şi e nevoie să aştepte, aşa cum e normal s-o facă şi cum am văzut şi într-un alt caz, cu Tesla Model 3 încărcată la -25 grade Celsius. Doar că în cazul acelei Tesla Model 3 la -25, după 45 de minute de încălzire a bateriei, ea a început a încărca. În cazul acestei Tesla Model S din Virginia despre care vorbim azi, însă, după 2 ore de la conectarea la supercharger, maşina a continuat să indice doar faptul că îşi încălzeşte bateria, iar autonomia a rămas neschimbată, la 19 mile rămase în total. Aşa că prezentatorul şi-a petrecut câteva ore bune la staţie în ajun de Crăciun, sperând să poată ajunge măcar înapoi, acasă, cu Tesla sa. Dar maşina aşa şi nu a mai încărcat.
După video-ul său publicat pe reţele sociale, Tesla l-a contactat după Crăciun şi i-a propus să investigheze problema, oferindu-i o Tesla Model 3 la schimb, între timp. Proprietarul maşinii problematice a indicat că după două zile de încercări de la încărca la priză, maşina a început a accepta maxim 5 kW de putere, încărcând o viteză foarte lentă. Aşa că acum le rămâne celor de la Tesla să găsească problema şi să o rezolve. Domenick Nati afirmă că cel puţin s-a bucurat să vadă intenţia de a rezolva problema din partea producătorului.
Cel mai probabil, judecând după indicaţiile de pe bord ale maşinii, problema acestui exemplar e una izolată şi vine de la acel sistem de încălzire a bateriei, care pare să fi eşuat. Astfel, maşina calcula că va avea nevoie de vreo 2 ore şi un pic pentru a încălzi bateria şi a o încărca deplin, dar, deoarece temperatura bateriei nu urca peste minimul necesar, încărcarea nu pornea, şi astfel maşina a nimerit în situaţia unei aşteptări continue. Sigur, un asemenea comportament nu e specific pentru toate maşinile electrice sau pentru toate exemplarele Tesla de acest model, dar tocmai din asemenea situaţii atipice şi probleme văzute în viaţa reală vin perfecţionările ulterioare, şi soluţii care să evite apariţia unor asemenea probleme.

Vezi în video-ul de mai jos cele relatate de proprietarul de Tesla.
0
5,461
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!