(VIDEO) Un român din Buzău a pornit cu o Dacia Duster spre Africa, maşina având 350 mii km la bord

18 Decembrie 2022, 11:15
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele luni, am publicat periodic câteva articole cu video din experienţele unor pasionaţi de offroad din România, în care s-au făcut remarcate o Dacia Duster din Buzău, care tractase 30 de tone, inclusiv un tractor Lamborghini, o Dacia Logan şi o Lada Niva puternic modificată, cu lucrările la ea făcute în Moldova, apropo. În fine, acum acea Dacia Duster care a apărut în câteva din video-uri şi care-i aparţine buzoianului Cosmin Crăciun, a pornit la drum spre Africa, urmând să ajungă în Maroc, în deşertul Sahara. Proprietarul maşinii, Cosmin, e singurul om de la bordul maşinii, el călătorind singur cu Dacia spre Africa.
Dacia Duster din această călătorie are 350.000 km adunaţi pe bord, cifra exactă fiind atinsă chiar în această călătorie. Dar Cosmin şi-a modificat pe parcursul anilor maşina, poreclită Ironman, tot perfecţionând-o pentru mai multe performanţe de offroad, deci multe din componente sunt schimbate şi au o altă durată de viaţă. Şi înainte de expediţie maşina a mai trecut prin revizii ample, înlocuiri de piese şi pregătiri, aşa că, deşi Dusterul are 350 mii km pe bord, starea sa e una menţinută aproape ca la un pit stop.
Subiectul acestei expediţii ne-a fost aproape şi nouă, întrucât în 2015 noi realizasem o călătorie spre ţările scandinave, după care direct spre Africa, tot în Maroc şi Sahara, cu un Opel Insignia Cross Tourer, cu tracţiune faţă. Călătoria a fost una plină de momente intense, şi chiar periculoase în Africa, dar maşina a rezistat cu excelenţă atunci, fără nicio problemă.
Foto: Imagine din expediţia noastră din 2015 în Africa, cu Opel Insignia Country Tourer

Dacia Duster din această expediţie are tracţiune 4x4, şi e mult mai pregătită de offroad, deci ar trebui să fie mai neînfricată în faţa drumurilor izolate din Africa şi a eventualelor dune de nisip din Sahara, dacă buzoianul se va aventura într-acolo.
Foto: Dacia Duster din expediţia de acum spre Africa, a buzoianului Cosmin Crăciun

Cosmin publică pe canalul său de YouTube câte un video în fiecare zi cu relatarea experienţei din ziua anterioară. În video-ul publicat azi dimineaţă, cu experienţa de ieri, a indicat şi o primă problemă îngrijorătoare la Dacia Duster. Sistemul servodirecţiei pierde ulei, cel mai probabil pe la caseta de direcţie, iar astfel pompa are insuficienţă şi dă senzaţii bizare în volan. Acesta a cumpărat ulei nou şi a readus nivelul în sistem la cel cuvenit, dar scurgerea indică o posibilă problemă mai gravă, care ar putea degenera în scurt timp. Acesta se gândeşte dacă e cazul să deconecteze în totalitate pompa de servodirecţie, pentru a nu o defecta, şi să meargă în continuare cu volanul neasistat, ca la clasicele Aro de cândva. Soluţia aleasă rămâne de văzut pentru următoarele zile, însă e cert că defecţiunea dă motive de îngrijorare.
Şi totuşi, aventura e una frumoasă, în care un om din Buzău, proprietar şi pasionat de Dacia Duster de offroad, s-a încumetat să-şi găsească el singur susţinerea în oraşul său şi să pornească spre ditamai Africa, singur, la bordul unui Duster de 350.000 km. Din fericire, e suficient de priceput în mecanica maşinii sale, încât să poată interveni la ea, dacă va avea o problemă pe parcurs. Îi urmă succes şi s-ar putea să mai revenim cu actualizări periodice!
Vezi mai jos ultimul video din călătoria cu Dacia spre Africa, publicat azi dimineaţă.
0
13,490
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!