(VIDEO) Un şofer din Chişinău se plânge că nu i se cedează trecerea prea des, însă imaginile de pe camera sa de bord indică o viteză discutabilă

19 Decembrie 2022, 09:02
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer din Chişinău a publicat într-un grup de pe Facebook imagini de pe camera de bord a maşinii sale, plângându-se pe faptul că prea des nu i se cedează trecerea în traficul din Chişinău şi e pus astfel în situaţii de accident. Dar acest imagini arată o viteză de deplasare ce pare a fi prea mare pentru un condus sigur de oraş.
Ambele filmuleţe publicate de autor datează cu ziua de sâmbătă, 17 decembrie. Într-unul din cazuri nu i se cedează trecerea de un Audi care iese dintr-o curte adiacentă, ceea ce-l impune pe autor să facă o manevră bruscă de evitare. În al doilea caz, un taximetru Toyota Prius virează la stânga de pe strada Mihai Viteazul pe Ştefan cel Mare, iar autorul, care vine de pe Sciusev, e impus să frâneze şi să-l ocolească.
Fireşte, şoferul cu camera de bord are prioritate în ambele cazuri. Dar viteza de deplasare pare în ambele cazuri nesigur de mare, pentru contextul de trafic, or, deşi limita de viteză e 50 km/h în oraş, nu înseamnă că peste tot e sigur să circuli cu exact 50 km/h, nemaivorbind de eventuale depăşiri de viteză. În aceste imagini se circulă pe drumuri înguste, inclusiv alături de maşini care stau oprite în aşteptare pe o altă bandă, se traversează intersecţii, iar în asemenea situaţii numărul de situaţii care pot apărea e infinit de mare, iar o viteză mai moderată ar face deplasarea mai predictibilă şi mai sigură.
Totuşi, autorul filmuleţelor nu vede o problemă în viteza sa de deplasare, din câte se pare, iar problema ar fi doar în ceilalţi participanţi la trafic. Vezi totul mai jos şi spune ce crezi.

Sursa video: Facebook / grupul Lista AutoHam Moldova
0
5,805
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!