(VIDEO) Un val de geruri şi zăpadă abundentă a afectat părţi din SUA şi Canada, creând accidente în lanţ şi blocaje pe drumuri

25 Decembrie 2022, 15:15
Redacţia PiataAuto.md
Zona central-nordică şi nord-estică din SUA, dar şi zona corespunzătoare de dincolo de hotar, în Canada, a fost cuprinsă în ultimele două zile de un adevărat val de geruri, vânturi şi zăpadă abundentă, în ceea ce americanii numesc o furtună de zăpadă ce survine o dată într-o generaţie.
Temperaturile de până la -25 grade Celsius au fost răspândite în aproape toate regiunile afectate, iar unele regiuni izolate, precum Elk Park din statul Montana, au înregistrat temperaturi de -45 grade Celsius! De asemenea, stratul de zăpadă care s-a aşezat în unele regiuni a depăşit 1 metru şi mai mult, fiind dificilă până şi ieşirea din casă.
În ziua de 23 decembrie, când a început marea furtună, s-au produs cele mai multe accidente în lanţ pe autostrăzile din SUA şi Canada, deşi în majoritatea zonelor afectate autorităţile au îndemnat şoferii să nu conducă sau cel puţin să evite autostrăzile din cauza riscului sporit de accidente în lanţ. Chiar şi aşa, s-au produs mai multe accidente majore.
Foto: Accidentul de pe autostrada din Ohio Turnpike

Cel mai grav dintre ele s-a produs pe autostrada Ohio Turnpike, unde peste 50 de automobile şi camioane au fost implicate într-un accident masiv. Din păcate, acel accident în lanţ pe autostradă a luat 4 vieţi omeneşti.
Foto: Accidentul de pe autostrada din Ohio Turnpike

În aceeaşi zi, pe autostrada 401 din Canada, s-a produs un accident cu peste 100 de vehicule implicate. Din fericire, în acest caz n-au fost înregistrate victime, doar răniri uşoare.
Foto: Accidentul în lanţ de pe autostrada 401 din Canada

Cel puţin 1,5 milioane de oameni au rămas temporar fără electricitate. De asemenea, cifrele de azi dimineaţă indicau peste 27 de vieţi pierdute în SUA, din cauza evenimentelor corelată cu furtuna de zăpadă.
Vezi mai jos imaginile cu accidentul pe autostrada din Ohio în primul video, iar în cel de-al doilea video sunt imaginile publicate de poliţia canadiană cu accidentul în lanţ de 100 de vehicule de pe autostrada 401, între Montreal şi Toronto.
0
1,304
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!