(VIDEO) Un youtuber din SUA arată cum e să deţii un Maybach 62 din 2004, cumpărat la mâna a doua

20 Decembrie 2022, 12:32
Redacţia PiataAuto.md
Maybach 62 a fost ultima maşină genială pe care a produs-o Daimler cu marca Maybach pe ea, nu ca un sufix alături de Mercedes, cum să întâmplă azi. Maybach 62 a fost produs alături de 57 o perioadă lungă de timp şi era maşina care concura cu liga aia supremă, peste S-Class, în care doar Rolls-Royce şi Bentley se avânta. Iar pe lângă luxul opulent pe care-l aducea, Maybach 62 a fost şi unul din cele mai durabile automobile din lume, rezistând cu excelenţă în timp, dacă aveai grijă de el. Aşa că un youtuber din SUA a găsit un Maybach 62 din 2004 la o licitaţie şi l-a cumpărat pentru a gusta din experienţa pe care o oferă această maşină acum, după 18 ani de când a fost fabricată, fiind cumpărată la mâna a doua.
Puţini ştiu, dar Maybach 62 nu a fost construit pe platforma lui S-Class W220, deşi apăruseră cam în aceeaşi perioadă, ci pe platforma lui S-Class W140. Pe atunci se discuta mult de această decizie a inginerilor, dar motivul a fost unul clar — W140 era maşina cu un substrat tehnic suprem ca durabilitate şi confort, în ea se investise 1 miliard de dolari, iar pentru un nou Maybach se putea folosi ceva care e verificat în timp, fără a se risca cu un S-Class W220, care mirosea a reducere de costuri. Apoi, primii doi ani de carieră a lui W220 au fost umpluţi de ştiri despre lipsă de calitate şi defecte, aşa că decizia inginerilor de a se baza pe W140 a fost una corectă.
Maybach 62 a folosit motorul V12 de pe S-Class S600, dar adus la o altă putere şi evoluat într-o ipostază biturbo de 5,5 litri, iar în decursul carierei sale au existat mai multe versiuni de putere. Dar indiferent de versiune, Maybach 62 a fost un model construit cu o calitate pe care aproape că n-o mai întâlnim în zilele noastre. Nu în zadar, acum mai bine de un an scriam despre istoria uitată a unui om de afaceri din Liechtenstein, care a parcurs peste 1 milion de kilometri cu Maybach-ul său 62.
Ei bine, youtuber-ul din SUA a cumpărat un Maybach 62 mult mai puţin rulat în viaţa sa, având puţin peste 100 mii mile la bord, adică peste 160 mii km. Când era nouă maşina costa peste 500.000 dolari SUA, la valoarea de atunci a dolarului. Acum, el a cumpărat-o cu doar 40.000 euro, adică preţul unui sedan Skoda Superb sau VW Passat în motorizare mai mare sau mai bine echipat.
Maşina a avut câteva probleme care au trebuit înlăturate, însă, cu niţică pricepere şi muncă, s-au înlăturat toate. E drept că piesele schimbate au fost foarte scumpe, doar nişte role costând o mie de dolari. Totuşi, întreaga reparaţie, la pachet cu schimbul complet de ulei şi filtre, a costat doar 1.675 dolari, ceea ce, luând calcul piesele originale pentru un Maybach, nu e deloc scump.
Imediat după asta, maşina a putut merge în stare perfectă, într-un confort excepţional şi o linişte incredibilă, pe care nici măcar S-Class W223 din zilele noastre n-o mai oferă. Geamuri duble, uşi groase cu materiale care să izoleze totul, materiale antifonice din belşug în podea, în pod — pur şi simplu aşa se construiau aceste maşini. Iar condusul motorului V12 e şi el un deliciu aparte, pus pe pauze uneori doar de cifra mare de consum. Acesta a încercat chiar şi câteva manevra mai rapizi, cum ar fi întoarcerea la 180 grade din marşarier, şi i-a reuşit.
Singura problemă pare a fi lungimea de 6,2 metri a maşinii. Ai nevoie de un garaj mare în care să încapă, nu încapi pe locurile obişnuite de parcare şi e nevoie să manevrezi ceva mai prudent în spaţii restrânse. Dar conduci un Maybach, deci primeşti şi o recompensă uriaşă pentru acest efort.
Youtuber-ul mai deţine de mulţi ani şi un S-Class W140, în motorizare V8 S500, pe care-l compară în acest video, o comparaţie foarte relevantă pentru că ambele maşini împart aceeaşi plaformă şi aceeaşi filosofie de calitate.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,603
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!