Accident bizar ieri noapte în Chişinău, în care o Kia a intrat într-o autospecială care curăţa drumul, iar şoferul ar fi fost în stare de ebrietate

23 Ianuarie 2023, 09:54
Redacţia PiataAuto.md
Un accident bizar, aproape de neînţeles, s-a produs ieri noapte, la 00:30, pe viaductul dintre sectoarele Botanica şi centru din Chişinău. O Kia a lovit din plin o autospecială care curăţa drumul, autospeciala deplasându-se în sens invers circulaţiei normale, dar fiind dotată cu girofar de culoare galbenă şi circulând regulamentar, or, autospecialele de mentenanţă a drumurilor au asemenea excepţii. Şoferul din Kia, însă, se pare că nu a văzut autospeciala, iar după impact, martorii spun că acesta adormea în maşină, peste airbag-ul care fusese declanşat şi apoi dezumflat.
Aceeaşi martori mai spun că familia sa, care era la bord, ar fi încercat să-l înlăture de la volan, sub pretextul că nu el ar fi condus maşina în momentul accidentului, ba chiar acuză că poliţistul venit la faţa locului să documenteze cazul ar fi agreat intenţiile familiei şi ar fi încercat să muşamalizeze cazul. Bineînţeles, am solicitat şi un comentariu al poliţiei pe marginea acestor acuzaţii.
Cei de la poliţie ne-au informat că nu putea fi vorba de vreo eschivare sau de vreo acţiune ilegală a poliţistului. Documentat pentru producerea accidentului a fost anume şoferul de la volanul Kia. De asemenea, poliţia ne-a confirmat că au existat suspiciuni fundamentate că şoferul era în stare avansată de ebrietate, prin urmare, l-au transportat la dispensarul republican specializat, pentru prelevarea de probe biologice şi i-au dus maşina la parcarea specială cu plată. Până la ora redactării acestui material, poliţia nu ne-a informat despre rezultatele expertizei. La solicitarea noastră repetată de azi dimineaţă, ofiţerul de presă al poliţiei ne-a informat că rezultatele expertizei pot veni uneori şi peste 2 săptămâni de la producerea accidentului.
0
3,767
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!