Accident cu viteză imensă astă-noapte pe strada Grădina Botanică în Chişinău, cu un Ford care s-a dezintegrat după un impact cu un stâlp

6 Ianuarie 2023, 08:26
Redacţia PiataAuto.md
Un accident cu o viteză imensă s-a produs astă-noapte, în jurul orei 04:00, pe strada Grădina Botanică din Chişinău, unde un Ford Fiesta a lovit o forţă atât de mare un stâlp, încât maşina s-a dezintegrat, alegându-se cu un montant rupt şi smuls cu tot cu uşa pe care o ţinea. După impactul cu stâlpul, maşina a ricoşat în alte două maşini parcate lângă un bloc de locuit. Şoferul mai era în viaţă când fusese preluat de medici, însă a decedat la scurt timp.
Poliţia publică imagini cu vitezometrul maşinii şi acul acestuia, care indica mai mult de 240 km/h, însă cu siguranţă e vorba de sărirea acelor în momentul impactului, şi nu viteza efectivă de impact. Cele 4 mii de turaţii indicate de turometru sunt mai elocvente în acest sens şi însăşi forţa impactului ne spune clar că viteza a fost una imensă, mult prea mare pentru o stradă de oraş, or, Fordul a lovit un stâlp de pe contrasens, cu partea sa stângă, după ce a derapat, cel mai probabil.
E suspicios şi modul în care montantul stâng faţă s-a rupt din zona acoperişului. Tabloul, se pare, nu e rezultatul unei descarcerări, ci aşa s-a rupt el, cu tot cu uşa stângă, în momentul impactului. Asta poate indica o reparaţie anterioară cu schimbarea lui şi cedarea într-un punct vulnerabil, deşi o concluzie certă s-ar putea face doar după o analiză directă a maşinii.
Cert e că airbag-urile maşinii s-au deschis, neclar fiind doar airbag-ul şoferului. Am adresat poliţiei solicitări de informaţii, pentru a afla dacă şoferul purta centură şi dacă airbag-ul acestuia s-a deschis şi aşteptăm un răspuns de la ei.
Din păcate, viteza mare şi forţa imensă de impact au fost fatale pentru şofer, iar acesta şi-a pierdut viaţa, la doar 24 de ani.
0
23,360
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!