Acesta e noul BYD YangWang U8, un SUV electric chinezesc de 1100 CP, care aminteşte de Land Rover Defender

6 Ianuarie 2023, 10:31
Redacţia PiataAuto.md
Chinezii de la BYD au dezvăluit un nou SUV electric uriaş, de 5,3 metri lungime, parte a noii mărci YangWang. Aspectul rectangular al acestuia şi proporţiile amintesc de unele modele precum Rolls-Royce Cullinan, Land Rover Defender sau Toyota Land Cruiser 300, dar partea cea mai impresionantă e că, în ciuda a 1.100 CP şi 4 electromotoare, noul SUV chinezesc e construit pe cadru dur, în stilul offroader-elor clasice.
Deşi aminteşte de modelele menţionate mai sus, modelul are, totuşi, un design original, cei de la BYD depărtându-se demult de practica de a copia designul altor producători, iar în prezent BYD e unul din cei mai avansaţi producători de vehicule electrice, baterii şi tot soiul de alte soluţii tehnice pentru mobilitate electrică.
Noul model va beneficia de noua baterie Blade a celor de la BYD, care e cea mai subţire şi care permite montări pe vehicule fără a afecta prea mult înălţimea podelei acestora.
Fiecare din cele 4 electromotoare poate produce o putere maximă între 300 CP şi 326 CP, cu un cuplu de până la 420 Nm. Puterea totală a sistemului de propulsie e de anunţată a fi de peste 1.100 CP, deşi suma celor 4 electromotoare ar trece şi de 1.200 CP. Cel mai probabil, e vorba de limitarea fluxului de energie pe care-l poate oferi bateria.
SUV-ul promite să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde. Chinezii nu anunţă greutatea noului model electric şi nici mărimea bateriei sau autonomia, dar, un SUV electric atât de mare, construit pe cadru dur, va cântări inevitabil foarte mult, probabil în zona de peste 3 tone.
Noul SUV electric va putea să se deplaseze pe diagonală, cu ambele punţi virate paralel, cum o poate face şi Hummer EV, iar pe lângă asta, va putea să-şi întoarcă punţile simetric invers una faţă de cealaltă şi va putea executa rotiri la 360 grade rămânând în acelaşi loc.
Noul SUV electric al celor de la BYD va oferi un lux de model premium la interior, deşi imagini cu acesta nu sunt publicate deocamdată. Preţul anunţat e unul condimentat, de la circa 145 mii dolari SUA în China.
0
17,141
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!