Acesta e viitorul Ram 1500 EV, un nou concurent electric pentru Rivian R1T, Hummer EV şi Ford F-150 Lighting

9 Ianuarie 2023, 11:04
Redacţia PiataAuto.md
Toţi marii producători auto din SUA s-au avântat cu mare anvergură în trendul pick-up-urilor electrice, ba chiar şi producători noi, precum Rivian, au început din start în acest segment, foarte prolific în SUA. Acum americanii au Rivian R1T, Ford F-150 Lightning, Hummer EV şi mai e aşteptat să ajungă în producţie şi un Silverado EV. Din toată gama lipseşte doar un model de la fostul grup al mărcilor Chrysler, Dodge, şi RAM, astăzi un grup global mult mai mare, numit Stellantis. Ei bine, aşteptarea s-a încheiat, iar prototipul viitorului RAM 1500 EV a fost prezentat.
Deoarece e vorba de un prototip deocamdată, modelul nu a venit cu prea multe detalii tehnice anunţate, dar viitoarea lui intrare în producţie e deja confirmată, iar modelul va folosi o arhitectură de 800V pentru bateria şi sistemul său de propulsie, aşa cum o fac cele mai performante modele electrice din industrie. Prin urmare, e cât se poate de clar că Ram îşi doreşte să joace dur în liga mare, or, cu modelele pe benzină şi diesel Ram deţine întâietatea la cel mai puternic pick-up. Deci, putem intui cu suficient de multe motive că viitorul Ram 1500 EV va fi un pick-up electric mai puternic decât Rivian şi Hummer EV!
Stellantis a anunţat că, cel mai probabil, pick-up-ul său va fi propulsat de doar două electromotoare, fapt care pare puţin probabil, or, pentru atingerea unor acceleraţii fulminante, comparabile cu Rivian şi Hummer, va fi cu siguranţă nevoie de 3 sau 4 electromotoare. Se mai spune că maşina va fi încărcată cu o putere de 350 kW şi în doar 10 minute va pune în baterie suficientă energie, cât să parcurgă 100 mile, adică 161 km.
În lumea noastră, în care maşinile, mai ales cele electrice, sunt tot mai mult cumpărate pentru artificii digitale şi capacităţile acestor accesorii hi-tech, Ram 1500 EV avea nevoie de câteva elemente cheie, care să ne facă să-l memorăm. Aşa că pe lângă obişnuitele funcţii de a-şi ridica suspensia şi de a înainta în diverse direcţii graţie virării ambelor punţi, maşina va putea să proiecteze imagini pe suprafeţele din faţa sa, astfel încât cei de la bord să poată urmări filme în aer liber, de exemplu. Iar sistemul multimedia va fi detaşabil, aşa că-l vei putea lua cu tine, deşi nu prea e clar ce să faci cu el.
Şi, pe lângă asta, dacă vei vrea să explorezi la pas ţinuturi pustii, maşina va putea să te urmeze încet, alături, ca un animal de companie, ceea ce înseamnă că va avea senzori avansaţi şi tehnologie pregătită pentru condusul autonom.
0
1,064
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!