Administraţia de Stat a Drumurilor va colabora cu Waze şi va primi raportările despre gropi, pericole şi ambuteiaje în Moldova

15 Ianuarie 2023, 09:33
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor din Moldova a anunţat că va colabora cu Waze pentru a face schimb de date, în scopul anunţat al fluidizării traficului şi a sporirii siguranţei. Astfel, cei de la ASD vor primi informaţii despre raportările şoferilor despre gropi periculoase, ambuteiaje sau obstacole pe drum, semafoare nefuncţionale, dar şi fenomene datorate vremii — drumuri care nu sunt deszăpezite, gheaţă formată pe drumuri, inundaţii şi alte situaţii care pot apărea.
În acelaşi timp, ASD va transmite mai prompt informaţiile despre drumuri aflate în reparaţii, unde circulaţia poate fi încetinită sau chiar sistată pe anumite perioade, aceste situaţii fiind văzute de utilizatorii aplicaţiei, iar algoritmii aplicaţiei calculând astfel mai eficient rutiere şi timpii estimativi.
ASD va şi stoca date statistice despre raportări, generând în timp concluzii despre frecvenţa mai mare a accidentelor sau situaţiilor atipice pe anumite sectoare, şi luând astfel decizii de îmbunătăţire a infrastructurii din acele sectoare, sau de înlăturare a pericolelor.
Deci, acum autorităţile ne îndeamnă să raportăm problemele de pe drumurile naţionale prin Waze, având certitudinea că aceste raportări ajung şi la ASD în timp real, dar în formă anonimă şi depersonalizată, fireşte.
0
1,136
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!