Amendă de 18.000 euro dată de poliţia din Germania unui şofer de camion şi companiei sale, după verificarea tahografului

27 Ianuarie 2023, 15:06
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia germană aminteşte periodic despre atitudinea sa neiertătoare faţă încălcările în regimul de muncă al şoferilor de camioane şi datele acestor încălcări, înregistrate în tahografe digitale. Acum, însă, poliţia anunţă despre a amendă care poate pretinde la un record, aplicată unui şofer de camion şi companiei angajatoare, după ce i-a verificat datele din tahograf.
Poză simbol

În comunicatul poliţiei germane se menţionează că şoferul de camion a fost oprit de un echipaj de poliţie la 23 ianuarie 2022, pe autostrada A6, în apropiere de joncţiunea Neuendettelsau. Camionul era înmatriculat într-un alt stat, poliţia nemenţionând ţara de origine, iar oprirea a fost făcută doar pentru verificare, fără vreo încălcare evidentă.
Primele verificări de acte au arătat că pe documentele de transport lipsea ştampila companiei. O încălcare minoră, ar spune cei mai mulţi. Dar asta i-a făcut pe poliţişti să treacă la verificarea tahografului digital, iar acolo a fost deschisă cutia Pandorei. S-au descoperit depăşiri repetate ale timpilor de condus şi ignorarea timpilor de odihnă, perioada maximă de condus fără pauza regulamentară fiind de 33 de ore. Tot în datele tahografului a fost descoperită şi o încălcare de viteză.
În rezultat, poliţiştii au emis amenzi de 4.000 euro pentru şofer şi de 14.000 euro pentru compania angajatoare, deţinătoare a camionului, într-o sumă totală de 18.000 euro. Amenda poate fi contestată, însă pentru ca şoferul şi camionul să-şi poată continua drumul, suma a trebuit plătită sub formă de depozit. Poliţia spune că a încasat aceşti bani şi abia după asta a deblocat camionul şi i-a permis şoferului să plece mai departe cu vehiculul său. Nu se ştie dacă şoferul şi compania vor contesta amenda, însă, date fiind înregistrările din tahograf, e puţin probabil că vreo instanţă germană o va anula.
0
30,578
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!