După pensionarea lui Passat, VW revine cu ID.7, un sedan electric cu 700 km autonomie

4 Ianuarie 2023, 11:11
Ilie Toma
Volkswagen a pensionat de ceva timp modelul Passat, declarând că nu va mai produce un succesor pentru acesta, pentru că sedanurile nu mai sunt la fel de populare în epoca noastră dominată de SUV-uri, precum au fost cândva. Totuşi, acum VW revine cu un sedan electric cu dimensiuni comparabile, numit ID.7, care va fi disponibil global şi care promite o autonomie de 700 km în ciclu WLTP.
Noul sedan îşi va face apariţia publică acum la Consumer Electronics Show din SUA, însă va fi expus tot într-o formă uşor camuflată, cum îl vedem şi-n imaginile acestui articol. Premiera oficială a versiunii de producţie e preconizată pentru al doilea trimestru al anului 2023.
Apropo, camuflajul e unui interactiv, şi e rezultatul a 40 de straturi de vopsea aplicată pe caroserie, unele straturi având conductivitate şi-şi pot schimba nuanţa când primesc un mic câmp electric. Exact de ce are nevoie un nou model electric VW, prezentat publicului la un show de electronice.
Fireşte, noul sedan VW foloseşte aceeaşi platformă tehnică a SUV-ului VW ID.4, iar germanii încearcă astfel să urmeze trendul dat de coreeni cu crearea lui Ioniq 5 şi apoi Ioniq 6, care să fie mai uşor şi mai eficient. În ultimul an, după ce mai mulţi producători au lansat modele mari şi grele de maşini cu siluetă de fastback înălţat spre SUV, a devenit clar că silueta mai suplă a unui sedan vine cu avantaje importante de greutate redusă, aerodinamică şi eficienţă în consum, toate fiind deosebit de importante pentru o maşină electrică. Aşa că, deşi părea că sedanurile nu mai sunt populare şi un Passat obişnuit nu mai are rost, în epoca electrică acestea sunt din nou atractive.
VW nu spune deocamdată prea multe despre sistemul de propulsie sau baterie, însă e clar că acestea vor fi derivate de pe ID.4, cu o ajustare a dimensiunii şi puterii, astfel încât să se asigure cei 700 km promişi. Germanii menţionează că noul ID.7 va avea un sistem de climatizare inteligent, care va porni încălzirea sau răcirea când va simţi că proprietarul să apropie de maşină, iar în interior gurile de ventilare au mai multe actuatoare pentru ajustări personalizate, ajustări care vor putea fi comandate şi vocal şi memorizate personalizat.
Se pare că noul model va fi produs în 3 locuri diferite, la noua fabrică VW din SUA, în China, şi la fabrica din Emden, Germania, pentru piaţa europeană.
0
2,817
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!