Explicaţii revoltătoare ale poliţiei pe cazul copilului de 10 ani, care şi-a pierdut viaţa pe o trecere de pietoni de lângă aeroport, în Chişinău

5 Ianuarie 2023, 15:22
Redacţia PiataAuto.md
Ieri în mediul online au fost publicate imagini cutremurătoare cu accidentul produs la 23 decembrie pe bulevardul Dacia din Chişinău, lângă aeroport, în care un copil de 10 ani şi-a peirdut viaţa pe trecerea de pietoni, lovit de un Lincoln. Încă din momentul primei relatări a acelui accident spuneam că locul în care a oprit maşina e suspicios de departe de trecere, ceea ce indică asupra unei viteze excesiv de mare. Iar imaginile de ieri au confirmat acest fapt — şoferul de Lincoln nu a frânat decât după ce a lovit acel copil pe trecerea de pietoni şi asta deşi pe celelalte două benzi erau oprite automobile la trecerea de pietoni. În video-ul de ieri, mama acelui copil, distrusă de durere, spune că e îngrijorată că poliţia şi justiţia din Moldova va muşamaliza acest caz şi-l va lăsa nepedepsit pe şoferul care a provocat acest cumplit accident.
Foto: Imagine din 23 decembrie, după accident

Astăzi poliţia a publicat nişte explicaţii, care păreau neclare la început, iar după ce le-am solicitat clarificări, acestea au devenit de-a dreptul revoltătoare! În video-ul de ieri, mama copilului şi un martor spun că imaginile video nu au fost anexate ca probă la dosar, iar martorii spun că nu au fost invitaţi să depună mărturii, nici măcar cel care a apelat la 112 şi a fost nemijlocit la momentul accidentului, încercând să dea ajutor. Astăzi, poliţia menţionează că şoferul şi-a recunoscut vina şi a fost audiat, din acest motiv fiind cercetat în libertate, că au fost dispuse expertize medico-legale şi auto-tehnice. Poliţia mai menţionează că a fost audiat unul dintre martori. Marea întrebare este CÂND? Abia după ce au apărut ieri imaginile cu accidentul şi cu mama îndurerată?
Foto: Secunda de dinainte de accident, captură de pe cameră de bord

Am adresat aceste întrebări poliţiei şi răspunsul, paradoxal, este DA! Abia azi a fost chemat la audieri martorul! Abia ieri, după ce au ieşit în spaţiul public, imaginile video cu accidentul au fost anexate la dosar!

Explicaţiile poliţiei la întrebările noastre repetate despre cum s-a putut admite una ca asta, ca de la 23 decembrie până în prezent să nu se facă nimic, şi abia acum să se mişte lucrurile sub presiunea publică, sunt atât de sterile şi oficiale, încât nu merită nici menţionate. Poliţia spune că despre existenţa video-ului s-a stabilit ulterior, iar martorul nu a fost chemat din cauza apariţiei video. Poliţia mai spune că toată ancheta are proceduri care durează şi că asta nu înseamnă că se vor admite erori sau tergiversări. Deja s-au admis, însă! E revoltător, ca o anchetă cu un copil care şi-a pierdut viaţa pe trecerea de pietoni să nu avanseze atâta timp, iar poliţia să ataşeze imagini la dosar şi să cheme martorii abia după un scandal public! Iar asta înseamnă, dragii noştri, că trebuie să urmărim împreună acest dosar până la finalitatea lui, de la anchetă pană la judecată şi sentinţă definitivă, pentru că, în Moldova, se pare, uneori justiţia se face doar dacă există presiune publică!
0
5,287
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!