Fabrica AvtoVAZ are deficit de vopsea, maşinile Lada sunt vopsite doar în culoare neagră şi uneori în albă

30 Ianuarie 2023, 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Fabrica AvtoVAZ se confruntă cu un deficit major de vopsea, aşa că vopseşte maşinile pe care le produce doar în culoare neagră, uneori şi în albă, şi doar Niva mai primeşte o nuanţă de verde haki. Celelalte culori nu sunt disponibile acum.
Primele informaţii despre această problemă apăruseră la mijlocul lui ianuarie, când unele site-uri locale din Togliatti publicau imagini cu un număr mare de maşini parcate pe teritoriul fabricii, toate de culoare neagră. Atunci se mai menţiona şi despre lipsa lacătului centralizat pentru Lada, dar şi lipsa temporară a lacătului pentru portbagaj, maşinile urmând a fi dotate ulterior cu acest component. Totuşi, până acum problema vopselei nu fusese confirmată de uzină, deşi dealerii Lada din Rusia o confirmau neoficial.
Foto: Imagine cu teritoriul AvtoVAZ, cu partide mari de maşini, toate de culoare neagră

Acum, însă, oficialii AvtoVAZ au confirmat pentru un ziar că problema deficitului de vopsea există şi nu poate fi rezolvată mai devreme de luna martie. Aşadar, uzina a spus că modelul Granta se produce acum doar în culoare preponderent neagră şi în număr mai mic de exemplare în culoare albă. Iar Lada Niva, în ambele ipostaze, poate fi vopsită doar în negru şi în nuanţe maro şi verde haki. Celelalte modele, precum Lada X-Ray sau Largus, aşa şi nu au mai revenit în producţie de aproape un an. Cei de la AvtoVAZ au spus pentru acelaşi ziar că lipsa vopselei şi a altor culori nu le-ar influenţa cifrele de producţie, maşinile sunt cumpărate şi în aceste culori limitate.
0
4,168
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!