Marca suedeză Polestar a construit un showroom din zăpadă în Finlanda

17 Ianuarie 2023, 10:57
Ilie Toma
Designul scandinav se mândreşte prin minimalismul şi funcţionalitatea sa, dar şi prin uzul de materiale naturale şi autentice. Ei bine, marca suedeză Polestar, fondată de Volvo şi dedicată în prezent doar maşinilor electrice, a construit un showroom din zăpadă în Finlanda, cu un design excepţional de minimalist, în formă de cub uşor curbat, alb până la absolut.
Doar emblema mărcii e reliefată în acoperiş, iar cuvântul Polestar pe unul din pereţii laterali. Forma uşor curbată a pereţilor a fost necesară pentru a crea un mic efect de arcă şi a distribui greutate, asigurând o rigiditate structurală mai bună întregii construcţii.
Noul showroom e localizat în oraşul Rovaniemi din Finlanda, renumit pentru a fi reşedinţa lui Moş Crăciun, aflându-se exact la linia Cercului Polar. Acelaşi oraş, însă, e şi patria renumitului arhitect finlandez şi designer Alvar Aalto, iar designul showroom-ului vrea să reprezinte şi un tribut creaţiei acestuia, mai multe edificii proiectate de el putând fi văzute în acelaşi oraş.
Showoom-ul Polestar adăposteşte maşini adevărate în interior, dar şi are mici exponate din gheaţă la interior. La construcţia showroom-ului, aşadar, s-a folosit doar zăpadă şi gheaţă, presată printr-o tehnologie pe care finlandezii o stăpânesc de minune, iar după trecerea iernii showroom-ul va fi lăsat să se topească, iar zăpada se va întoarce în circuitul naturii, neexistând alte materiale de evacuat de acolo.
Foto: Amortizor sculptat din gheaţă
0
1,164
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!