Noul Chevrolet Corvette E-Ray aduce electrificare şi tracţiune integrală, dar păstrează şi un imens V8

18 Ianuarie 2023, 11:28
Redacţia PiataAuto.md
Am ajuns şi la acest moment al lumii auto când legendarul Chevrolet Corvette, în ziua în care aniversează exact 70 de ani de istorie, s-a pricopsit cu un sistem de propulsie electrificat şi cu tracţiune integrală. Deci fericire pentru pasionaţi, a făcut asta fără să renunţe la imensul său motor V8 de 6,2 litri.
Mai mult ca atât, V8-ul a rămas aspirat natural şi e în continuare poziţionat median, bineînţeles, în stilul supercar-urilor clasice italiene şi la fel ca şi celelalte versiuni ale generaţiei curente de Corvette. Propulsorul V8 dezvoltă 495 CP şi-i trimite pe toţi doar punţii spate. De puntea faţă are grijă doar electromotorul, unul singur, care mai produce 160 CP, fiind alimentat dintr-o baterie compactă, de doar 1,9 kWh. Astfel, puterea totală a sistemului de propulsie hibridă a noului Corvette E-Ray este de 655 CP!
Iar asta îl transformă inevitabil în cel mai rapid Corvette produs vreodată, timpul de accelerare de la 0 la 60 mph (96 km/h) fiind de doar 2,5 secunde. O pătrime de milă ar trebui să fie atinsă. În numai 10,5 secunde.
Cu asemenea performanţe, modelul va beneficia de frâne din carbon şi ceramică de la Brembo. Suspensia ajustabilă Magnetic Ride Control 4.0 e oferită standard, iar anvelopele standard sunt dintre cele destinate performanţelor supreme.
Maşina va avea un regim „fantomă”, în care poate rula pur electric la viteze de până la 72 km/h, dar pe distanţe relativ scurte. Totuşi în regim normal, mai ales în accelerări intense, maşina promite întotdeauna un sunet pătrunzător, care să-ţi completeze experienţa specială de condus şi să te facă să înţelegi că eşti la volanul unui Corvette, chiar dacă e un Corvette electrificat.
La cât de mult costă au ajuns să coste supercar-urile, dar şi maşinile mai uzuale în zilele noastre, preţurile anunţate pentru noul Corvette E-Ray par aproape neaşteptat de mici, în raport cu performanţa sa, de doar 104.295 dolari SUA ca preţ de start pentru coupe.
0
1,117
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!