Noul sistem cu camere la 360 grade de pe maşinile poliţiei din Moldova e instalat pe maşini nemarcate şi a înregistrat un număr uriaş de încălcări din prima testare

20 Ianuarie 2023, 13:10
Redacţia PiataAuto.md
Ieri publicam o ştire în care informam despre un nou sistem cu camere video la 360 grade pe maşinile poliţiei din Moldova, care poate documenta automat şi simultan un număr mare de încălcări, surprinse în jur. Astăzi am aflat de la şeful poliţiei, Viorel Cernăuţanu, că acest sistem a înregistrat un număr uriaş de încălcări chiar din prima testare a sa. Doar în intervalul a 800 metri parcurşi pe strada Albişoara cu sistemul pornit, la o oră de zi, cu trafic lejer, sistemul a documentat 15 încălcări.
Ce înseamnă cei 800 metri? Şeful poliţiei a specificat şi segmentul pe care s-a făcut prima testare — e vorba de segmentul cuprins între intersecţia cu strada Ismail (zona magazinului Pegas) şi sediul central al poliţiei, situat înaintea sensului giratoriu. Deci vorbim de un drum fără complexităţi de infrastructură, doar o trecere de pietoni şi un drum cu două benzi pe sens pe toată durata acestui segment. Şi doar în 800 metri au fost înregistrate 15 încălcări ale maşinilor din jur. Testările poliţiei continuă acum pe distanţe mai lungi şi variaţii mai mari de trafic, dar deja se poate spune că numărul de încălcări fixate este uriaş.
La numărul mare de încălcări fixate contribuie şi faptul că automobilele, care sunt echipate cu acest sistem sunt nemarcate. Deci, aceste maşini arată ca orice alt automobil din trafic, civil, fără vreo inscripţie adiţională vizibilă sau girofar.
Amintim, sistemul poate identifica la 360 grade în jurul său, în orice direcţie de deplasare, depăşirea de viteză, inclusiv simultan la mai multe vehicule, virarea şi întoarcerea neregulamentară, trecerea la roşu, omiterea cedării trecerii pietonilor, maşinile oprite sau parcate neregulamentar, revizia tehnică expirată, folosirea telefonului mobil în timpul condusului şi lipsa centurii de siguranţă. Vezi în ştirea de ieri mai multe detalii despre cum funcţionează acest sistem.
1
58,914
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!