Renumitul pilot Ken Block a decedat într-un accident de snowmobil

3 Ianuarie 2023, 09:47
Redacţia PiataAuto.md
O veste cutremurătoare a venit acum câteva ore în lumea auto. Renumitul pilot de raliuri Ken Block, autor al seriei de filme Gymkhana, în care driftul fusese dus la rang de măiestrie a preciziei supreme, văzute de sute de milioane de oameni, a decedat într-un accident de snowmobil în Utah, SUA, stat în care acesta îşi avea reşedinţa.
Vestea a fost confirmată pe pagina de Instagram a colegilor săi de la Hoonigan, un proiect pe care Ken Block îl crease împreună cu alţi pasionaţi de maşini performante şi condus spectaculos. „Cu regret profund, putem confirma că Ken Block a decedat într-un accident de snowmobil astăzi. Ken a fost un vizionar, un pioner şi o legendă.” — au scris aceştia, menţionând totodată că atât familia, cât şi toţi ceilalţi îi vor duce lipsa. La scurt timp şi autorităţile din Utah au confirmat accidentul şi decesul, menţionând că vehiculul cobora o pantă abruptă şi s-a răsturnat.
Ken Block a fost omul surprinzător care s-a apucat de raliuri la o vârstă de aproape 40 de ani, la sugestia prietenului său Travis Pastrana. La o asemenea vârstă, de obicei se spune că e prea târziu şi nu ai nicio şansă să mai ajungi vreodată să arăţi performanţă, însă Ken ajunsese în top 10 după numai un an. Ken avea deja o companie de succes, co-fondată de el, DC Shoes. Marea revelaţie şi recunoaştere internaţională a venit odată cu filmuleţele Gymkhana, care erau fascinante şi inedite, şi au făcut ca drift-ul să fie din nou îndrăgit în lumea întreagă, dar dintr-o perspectivă modernă, rezonantă şi admirată.
O perioadă lungă aceste filmuleţe au fost create în parteneriat cu Ford, iar de ceva timp Ken avea un parteneriat cu Audi, creând şi o primă Electrikhana cu un bolid electric Audi. Din păcate, ea va rămâne şi singura creată de Ken Block. Iar pilotul va rămâne cu siguranţă o figură legendară în cultura auto, căreia i se va simţi cu adevărat lipsa!
0
3,753
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!