Suzuki a dezvăluit noul Jimny cu 5 uşi, versiune pe care fanii o aşteaptă de câţiva ani

12 Ianuarie 2023, 14:58
Redacţia PiataAuto.md
Suzuki s-a bucurat de o cerere enormă pentru noul Jimny, care a devenit repede un model apreciat de pasionaţii de offroadere simple, compacte şi uşoare, care mai şi arată bine. Dar Jimny are o mare problemă — în el poţi avea ori banchetă spate, ori portbagaj, ambele simultan fiind imposibile din cauza dimensiunilor prea mici, ceea ce-l face utilizabil mai mult ca o maşină auxiliară, nu ca singura maşină, mai ales dacă e vorba de familii. Tocmai de asta, încă de acum 3 ani, fanii făceau schiţe grafice şi publicau online imagini cu versiuni de 5 uşi ale lui Jimny, solicitând producătorului să lanseze un asemenea model.
Foto: Suzuki Jimny standard, cu 3 uşi, imagine din testul nostru drive cu el

Ei bine, japonezii s-au mişcat atât de încet, încât a durat 3 ani ca acest lucru să se întâmple, iar maşina, în esenţă, nu aduce nimic nou decât o alungire a caroseriei şi apariţia a încă două uşi, exact cum arătau imaginile fanilor. Totul a rămas absolut identic, de la partea frontală la posterior, de la forme colţuroase până la designul bordului.
Totuşi, în pofida faptului că i-au adăugat 2 uşi, cei de la Suzuki cu reuşit să menţină lungimea totală mai mică de 4 metri. Doar 3.985 mm măsoară noul Suzuki Jimny cu 5 uşi, fiind cu 34 cm mai lung decât versiunea de 3 uşi.
Mai mult ca atât, în această dimensiunile compactă a încăput până şi un mic portbagaj, astfel încât să poţi pune acolo măcar câteva lucruri de la supermarket, fără a rabata bancheta. Totodată, pasagerii spate beneficiază şi ei acum de mai mult spaţiu, aşa că maşina va putea pretinde acum şi la statutul de singură maşină mai practică pentru familii.
Sub capotă a rămas prezent exact acelaşi motor aspirat natural de 1,5 litri şi 105 CP şi 134 Nm. Cutia poate fi manuală cu 5 trepte sau una automată cu 4 trepte, iar sistemul de tracţiune integrală de şcoală veche, cu demultiplicator, e oferit standard.
Apropo, noul Suzuki Jimny cu 5 uşi n-a crescut excesiv de mult în greutate. În dependenţă de versiune, acesta va cu 75-125 kg mai greu decât versiunea cu 3 uşi, ajungând să cântărească circa 1.200 kg la gol.
Premiera noii versiuni cu 5 uşi a avut loc în India, însă Suzuki vorbeşte în comunicatul său oficial că modelul va fi unul vândut global, în pofida zvonurilor anterioare că va fi limitat doar la India. Aşa că s-ar putea să vedem noul Jimny cu 5 uşi disponibil în exact aceleaşi ţări în care e prezent şi Jimny cu 3 uşi.
1
4,134
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!