Suzuki confirmă că va lansa un Jimny cu propulsie electrică pentru Europa

31 Ianuarie 2023, 11:59
Redacţia PiataAuto.md
După o perioadă lungă în care Suzuki nu s-a aventurat nici măcar să anunţe că ar pregăti vreun model electric, darămite să producă unul în serie, acum producătorul japonez a anunţat un program major de investiţii de până la 35 miliarde de dolari până în 2030, pentru a crea un întreg şir de modele electrice proprii. Primele modele ar urma să fie derivate din cele actuale şi vor fi lansate iniţial în Japonia, după care va urma şi o extindere spre alte regiuni ale lumii.
Pe lângă un viitor SUV sugerat pe baza conceptului eVX, dezvăluit recent, şi alte câteva modele electrice, Suzuki a confirmat că va lansa un Jimny electric în 2024, ceea ce înseamnă aproape sigur că viitorul Jimny electric se va baza pe actualul Jimny, cu cadru dur. Construcţia cu cadru dur poate uşura tranziţia la mobilitate electrică şi baterii, însă de obicei ea implică şi limitări mai mari la mărimea bateriei şi la locul amplasării motoarelor.
Nu se ştie deocamdată dacă Jimny electric va avea un singur motor electric şi tracţiunea integrală originală, mecanică, sau dacă va recurge la o formulă de două electromotoare, pe fiecare punte, excluzând astfel sistemul 4x4. De asemenea, nu e cunoscut dacă Jimny electric va fi un model derivat din versiunea cu 3 uşi sau cea recent lansată cu 5 uşi.
Dar Suzuki a confirmat cu siguranţă că planifică lansarea unui Jimny electric în 2024, iar partea şi mai frumoasă e că acest model se va lansa din start şi în Europa, unde Jimny actual nu se poate vinde decât ca vehicul comercial, din cauza faptului că nu se încadrează în normele stricte de emisii. Aşadar, începând de anul viitor pasionaţi de offroad vor avea unul din cele mai apreciate modele 4x4 într-o formulă nouă, cu propulsie pur electrică!
0
2,165
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!