Un atelier din Japonia l-a făcut pe Suzuki Jimny să arate ca un G-Class clasic, din anii 80

10 Ianuarie 2023, 15:27
Redacţia PiataAuto.md
Încă din momentul lansării sale, actuala generaţie a lui Suzuki Jimny s-a învrednicit de comparaţii inevitabile cu un Mercedes G-Class mai mic, datorită formelor la fel de rectangulare. Nu e de mirare, deci, că în scurt timp după intrarea în producţie mai multe ateliere din toată lumea s-au întrecut în a creat piese ce ar permite modificarea aspectului lui Jimny într-unul de G-Class. Doar că toate aceste ateliere de până acum imitau versiuni cât mai scumpe de G-Class, chiar şi versiunea sa cu tuning de la Brabus, şi nimeni nu s-a gândit la reconstituirea aspectului clasic de G-Class, din anii 80. Un atelier din Japonia, însă, numit DAMD, a făcut-o acum.
Aceştia au luat la bază aspectul primei ipostaze de G-Class, cea lansată în 1979 şi produsă pe parcursul anilor 80, care avea o grilă frontală de plastic, cu marginile părţii inferioare niţel ridicate în sus.
Exact aşa e făcut să arate şi acest Jimny modificat din Japonia. Iar aspectul Gelandewagen-urilor clasice poate fi chiar mai apreciat decât al celor din ipostazele moderne AMG, sugerând un gust mai rafinat al proprietarului, pentru o maşină clasică.
Pe lângă asta, e de prisos să mai spunem că acele G-Class-urile clasice erau mult mai capabile să se aventureze în condiţii dificile decât AMG-urile de azi. Deci, e o ipostază a lui Suzuki Jimny, care i-ar putea intriga pe foarte mulţi pasionaţi.
Atelierul DAMD are de ceva timp în vânzare şi kit-uri mai uzuale pentru Jimny, care-l fac să arate ca versiunile AMG din ambele generaţii, aşa că există o experienţă de producţie a acestor componente pentru Jimny.
Noul kit de G-Class clasic are un preţ de aproximativ 2.500 dolari SUA în Japonia şi, din păcate, e vândut deocamdată doar acolo, aşa că cine şi-l va dori în afara Japoniei, va trebui să-şi bată capul singur de transport şi import în ţara sa.
Dar e cât cert că acest kit transformă Suzuki Jimny într-un din cele mai originale ipostaze posibile pentru cei ce-şi doresc să-şi reconfigureze modelul japonez într-un aparent G-Class.
0
4,344
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!