Un britanic a cumpărat 200 de exemplare Land Rover Defender în 2015, înainte de scoaterea din producţie, le-a stocat şi acum le vinde la preţuri exorbitante

20 Ianuarie 2023, 20:58
Redacţia PiataAuto.md
În 2015, Land Rover anunţase că scoate definitiv din producţie modelul clasic de Land Rover Defender, după multe decenii în care l-a produs într-o evoluţie continuă, dar cu esenţă neschimbată. La finalul producţiei au fost anunţate şi versiuni V8, şi echipări mai generoase, iar după aia se ştia că va urma o pauză de câţiva ani, după care va urma un nou Defender, total diferit faţă de cel clasic. Intuind că modelul clasic va rămâne mai îndrăgit de pasionaţi, britanicul Charles Fawcett a cumpărat atunci 200 de exemplare nou-nouţe de Defender, pe care le-a pus la păstrare, iar acum a început a le vinde la preţuri exorbitante.
Britanicul a mers special la uzină în 2015, şi a comandat atât motorizări diesel, cât şi benzină, asigurându-se că toate cele 8 culori care erau disponibile pentru Defender vor fi prezente în colecţia sa. Toate cele 200 de maşini sunt în dotare XS, cea mai generoasă posibilă atunci pentru Defender. Maşinile produse pentru el sunt printre ultimele produse de Land Rover, fapt confirmat şi de codurile VIN ale caroseriei.
Odată ce maşinile sale au fost produse şi livrate, britanicul le-a depozitat în hangare, uscate şi aerisite, fiind tratate cu soluţie de protecţie şi fiind şi acoperite cu pânză de protecţie. Fiecare din cele 200 de maşini a fost acoperită şi conservată în asemenea mod. Atunci, în 2015 preţul oficial al unui asemenea Land Rover Defender super dotat pornea de la circa 35.000 lire. Şi, putem intui că, la 200 de maşini comandate, fabrica i-a făcut şi o reducere semnificativă.
Apropo, britanicul deţine şi un atelier de modificare şi personalizare a Defenderelor clasice, numit Twisted, care modifică maşinile proprietarilor pasionaţi, personalizându-le, făcându-le mai confortabile sau mai capabile în offroad. Compania se află alături de locul unde-şi ţine cele 200 de Defender-e.
Acum, după 7-8 ani de păstrare a celor 200 de Defender-e, Charles Fawcett a început a scoate din maşinile sale la vânzare. Britanicul a scos acum 16 maşini din cele 200 şi le vinde doar dacă mai accepţi şi un pic tratament de înnobilare de la compania sa, prin care maşina primeşte izolare fonică suplimentară, arcuri noi pe suspensie, care o fac mai manevrabilă, şi un sistem multimedia modern, cu Apple CarPlay. Astfel, clienţii primesc un Defender clasic nou, conservat profesionist pentru ei, cu nici 50 km la bord, care mai e şi un pic înnobilat, dar fără a-i strica din alura legendară.
Fiecare din cele 16 maşini costă 135.000 lire plus TVA dacă e în versiune diesel de 2,2 litri şi 174 CP sau 184.500 lire + TVA dacă e în varianta pe benzină de 2,3 litri turbo, de 308 CP. Asta înseamnă 154 mii euro plus tva pentru diesel, sau 185.000 euro. Pentru un asemenea Land Rover Defender pe benzină, preţul e de 210.725 euro + TVA, ceea ce înseamnă 252.870 euro cu tot cu taxe! Iar dacă mai vrei personalizări în plus, mai poţi plăti şi extra. La cele 200 maşini pe care le are, britanicul va face un profit frumos din toată afacerea. Şi, apropo, încă nu le vinde pe toate, mai păstrează şi pentru următorii ani, să mai crească în preţ!
5
196,043
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!