Un nou accident grav cu un pieton în Moldova: un şofer de 19 ani a dat peste o bătrână care mergea noaptea pe un traseu neiluminat

23 Ianuarie 2023, 08:48
Redacţia PiataAuto.md
Încă un accident grav cu un pieton care şi-a pierdut viaţa s-a produs aseară în Moldova, de această dată pe un traseu extraurban, între oraşul Ungheni şi Sculeni. O femeie în vârstă de 71 de ani, despre care poliţia spune că se deplasa pe traiectorii neuniforme pe partea carosabilă, într-o zonă neiluminată, a fost lovită de un Audi cu numere de înmatriculare străine, condus de un tânăr de 19 ani.
În urma impactului, femeia a decedat pe loc. Şoferul de Audi a fost testat cu etilotestul şi rezultatul a fost nul. Poliţia investighează cazul, dar, cu doar câteva ore mai devreme de momentul accidentului, poliţia emisese o avertizare de ceaţă formată pe alocuri şi îndemna şoferii şi pietonii să ţină cont de vizibilitatea scăzută.
Foto: Traseul din Ungheni unde a avut loc accidentul

În acest caz, din păcate, cel mai probabil pietonul nu a fost vizibil decât în ultimul moment, când a fost prea târziu. Şi pare a fi unul din acele cazuri pietonul ignoră orice precauţii minime de siguranţă, de la un element reflectorizant până la o luminiţă, sau cel puţin deplasarea pe acostament, or, mersul pe jos pe carosabil, pe un traseu naţional neiluminat şi aproape pustiu noaptea, e o situaţie cu vădiţi factori de risc. Pentru că, din păcate, un impact de la 90 km/h, chiar şi cu o fracţiune de secundă de frânare, are mare şanse să fie fatal, cum a fost în acest caz.
0
2,382
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!