Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un pieton a sărit şi bariera separatoare de beton, a căzut, s-a ridicat şi a traversat mai departe, ajungându-se la un inevitabil accident pe Calea Ieşilor din Chişinău

12 Ianuarie 2023 - 08:08
Redacţia PiataAuto.md
Seria de accidente grave cu implicarea pietonilor pare să nu se mai oprească din intensitate în Republica Moldova. Ieri seară, în jurul orei 17:45, un nou accident grav s-a produs pe Calea Ieşilor de la ieşirea din Chişinău spre nord-vest, iar insistenţa pietonului de a traversa neregulamentar această arteră pe care se circulă cu viteză extraurbană, în ciuda barierei separatoare din mijloc, este pur şi simplu de neînţeles.
La circa 100 metri depărtare, există o trecere de pietoni, unde se poate traversa regulamentar. Femeia a decis, însă, să traverseze traseul acolo unde i-a fost ei mai comod, chiar dacă există o barieră separatoare înaltă între cele două sensuri de mers, a câte două benzi fiecare. Ea a traversat primul sens de mers şi s-a cătărat pe barieră, pentru a o trecere. A căzut pe partea cealaltă, lângă barieră, o căzătură care era deja extrem de periculoasă. A fost claxonată de maşinile care treceau, ba chiar şi de o maşină care ieşea de pe un teritoriu adiacent şi a observat-o. Mai mult ca atât, şoferul acelei maşini a încercat să claxoneze să avertizeze şoferii care veneau despre pericol.
Foto: Prima căzătură după sărirea barierei de beton, la centimetri de un microbuz care circula pe banda stângă

Femeia s-a ridicat, însă, după căzătură şi, în loc să renunţe la ideea sa de traversare sau cel puţin să aştepte o eliberare a traficului, ea a privit spre fluxul de maşini care venea spre ea şi, după o clipă de ezitare, a pornit din nou traversarea neregulamentară. Maşina care încerca să atenţioneze a vrut să intre pe traseu pentru a-i face pe ceilalţi să încetinească la acest pericol, însă una din maşini de pe banda stânga nu a mai reuşit să oprească şi s-a pomenit cu pietonul iresponsabil în faţa sa, lovindu-l din plin.
Foto: Clipa de dinainte de accident, după ce pietonul a insistat să traverseze şi nici măcar nu priveşte spre trafic, văzută din maşina ce încerca a opri traficul. Şoferul maşinii care a lovit pietonul frâna deja, fapt vizibil după stopul superior central

Femeia a fost grav rănită, fiind inconştientă o bună perioadă de timp. Medicii au intervenit de urgenţă şi au preluat-o într-o tare extrem de gravă la spital, iar la această oră matinală încă nu avem informaţii noi despre evoluţia stării ei. Sperăm să supravieţuiască, iar medicii să poată face minuni în a o readuce la o stare conştientă şi a o reabilita.
Foto: Acelaşi moment de mai sus, surprins de o cameră de supraveghere

Dar situaţia acestui accident e pur şi simplu un exemplu elocvent de iresponsabilitate absolută din partea unui pieton, care nu-şi preţuieşte propria viaţă şi care chiar şi după ce se împiedică şi cade, semn clar că face o traversare absurdă, se încăpăţânează să-şi ducă acţiunile iresponsabile până la capăt, fără a se gândi câtuşi de puţin că nu va fi văzut în timp util de şoferi pe un traseu extraurban şi că maşinile nu vor reuşi să frâneze pur şi simplu. Accidentul şi tot scenariul descris mai sus au fost surprinse atât de camera de bord a acelui şofer care ieşea din spaţiul adiacent, cât şi de camerele de supraveghere ale unei benzinării, dar nu le putem include aici din considerente că sunt prea cutremurătoare. Din păcate, pe lângă incertitudinea dacă medicii vor reuşi să-i salveze viaţa pietonului, acum şi şoferul acestei maşini va avea un lung proces de anchetare penală, în care cel mai probabil va fi achitat până la urmă, dar şi o traumă pe viaţă, care nu mai poate fi ştearsă din memorie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter